Video: Legendarni BMW 850Ci je prejel privlačno preobrazbo za SEMA 2021!

0
Čeprav avtomobilske razstave morda niso bile to, kar so bile nekoč, je bila razstava SEMA letos precej impresivna, saj je pritegnila strokovnjake z vsega sveta in neverjetno lepe projekte.

Eden od posebnežev je bil “widebody« BMW 850Ci. Ta ‘osmica’ iz leta 1995 je bila temeljito preoblikovana, da bi navdušila vse prisotne. To, kar gledamo tukaj, so samo lastnikove mokre sanje o njegovem avtomobilu.

Vir: @marv_gts

BMW 850Ci je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Pandem in ko so zaključili zastavljen projekt, je dotični model postal prvi E31 na svetu, ki je bil opremljen z “widebody” kompletom Pandem. Poleg tega je avto dobil tudi platišča BC Forged MLE61 z brušenim prozornim središčem, brušenim prozornim robom in nerjavečo strojno opremo skupaj z lepim kompletom pnevmatik Toyo R888R. Velik zavorni komplet je bil nameščen tudi spredaj, zahvaljujoč podjetju Brembo, z izredno lepimi rdečimi čeljustmi.

Izpušni sistem Supersprint je oživel izreden V12 motor, druge spremembe pa so vključevale večinoma kozmetične popravke – drugačen volanski obroč in nalepke za pnevmatike Toyo in številne druge. Na koncu pa se je izkazal za spektakularen avtomobil in prepričan sem, da je lastnik zelo zadovoljen s tem, kako se je vse izšlo. Ta BMW 850Ci zdaj daje vzdušje pravega dirkalnika s še vedno zelo svežim dizajnom in z veliko mero moči. Dokončanje preobrazbe serije 8 je češnjo na vrhu torte postavil osupljiv ovoj zunanjih panelov, ki predstavlja barve BMW M divizije.

Vir: @marv_gts

V preteklosti je BMW ponudil 850ci s peščico motorjev, sprva s 5-litrskim atmosferskim V12 s 300 “konji” in 450 Nm navora, pozneje pa s 5,4-litrskim V12 s 326 “konji” in 490 Nm navora. Nekateri modeli 850ci so bili na voljo tudi s 5,6-litrskim V12 s 381 “konjskimi močmi” in 550 Nm navora!

Vir: @marv_gts
Vir: @marv_gtsFotograf: @martin_kruk, @sickpics.media

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code