BMW se je očitno odločil svoje nove člane M družine, ki se nevzdržno povečuje, po uradni predstavitvi preizkusiti na znanem britanskem dirkališču – Anglesey Circuit.

Le dober teden nazaj nas je BMW presenetil z posnetkom najhitrejšega BMW-ja doslej v najljubšem (beri: drift) elementu. Tudi po predstavitvi novega najmanjšega člana M oddelka so se odločili ponoviti dobro prakso. Tokrat so na stezo zapeljali BMW M2, ki ne more iz svoje kože in ga zato v videoposnetku v skoraj vseh zavojih vidimo “napočez”. Seveda mu to omogoča njegova majhna in lahka karoserija in odločen, športno nastrojen šestvaljnik prostornine 3,0 litrov, ki je bil prav za novega M malčka posodobljen na 370 konjskih moči in 465 Nm navora, ki jih lahko s funkcijo “overboosta” poveča na zavidljivih 500 Nm.

bmw-f87-m2-zunanjost (37)

Zaradi zmanjšanja teže po zaslugi delov iz aluminija tako stotico doseže v le 4,3 sekunde, pri čemer igra bistveno vlogo 7-stopenjski M DCT menjalnik, ki med prestavami pretika s skoraj svetlobno hitrostjo. Najvišja hitrost je, kot že znano iz drugih M modelov, omejena na 250 km/h.

bmw-f87-m2-zunanjost (8)

Tudi sam izgled vozila nam da takoj vedeti, da je v tej majhni steklenički še kako močan strup. Sprednji odbijač se bohoti z velikimi odprtinami za zrak, močno oblikovani boki z značilnimi stranskimi režami, prisotne so stranske hladilne reže, 19″ platišča in nizek, širši zadnji del s specifičnimi dvojnimi izpušnimi cevmi. Tudi notranjost je občutno spremenjena: vratni paneli in sredinska konzola so oblečeni v alkantaro, skupaj s karbonskimi vlakni pa ustvarjajo kakovost in športni duh. Športni sedeži, M volan in prestavna ročica zagotavljajo, da M2 ne zaostaja za svojimi večjimi brati.

“Baby M” v akciji si oglejte v priloženem videoposnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code