Video: Na cesti opažen testni BMW M3 Touring: Ekstremno hiter karavan, ki privablja poglede slehernega navdušenca

0
Znano je že, da BMW M pripravlja kombinacijo, zaradi katere se bodo cedile sline!

Vozilo, ki bo znano kot M3 Touring, je bilo uradno potrjeno pred letom dni in od takrat je bilo na bavarskih cestah redno opaženo, tudi na Nürburgringu in na nekaterih okoliških cestah nemškega dirkališča. Vozilo je neposredno povezano z najnovejšimi modeli M3.

Vir: @magnus.concepts
Upodobitev BMW M3 Touring Vir: @magnus.concepts

Touring je ime, ki ga BMW uporablja za karavane, in prihajajoči M3 Touring bo bil prvi, v katerega bo BMW vstavil najmočnejši motor – 3-litrski biturbo bencinski šestvaljni motor. Čeprav so v preteklosti že bile podaljšane različice slovite BMW M5, je M3 Touring verjetno najbolj zaželen model v arsenalu bavarskih vozil.

Predstavnik BMW Oleg Satanovsky je ekskluzivno za Motor Authority povedal, “da ne načrtujejo masovnega uvoza modela v ZDA“. Karavan serije 3 je bil leta 2019 v ZDA tudi opuščen. Drugod naj bi se M3 Touring začel prodajati leta 2022.

Po eni strani je to pravo razočaranje, saj je Audi končno ameriškim potrošnikom ponudil svojega karavanskega aduta – Audi RS6 Avant. Mercedes-Benz AMG prav tako ponuja karavansko različico M5 ekvivalenta – E63S Wagon, ki je med Američani zelo popularen. Toda na žalost se BMW v to smer ne premika.

M3 Touring bi bil manjši od Audija in Mercedesa, vendar bi teoretično nelojalno znižal njuno ceno 100.000 ameriških dolarjev. Drugod bo neposredno tekmoval z Audijem RS 4 Avant in Mercedes-Benz AMG C63 Wagon.

Pričakujte, da bo BMW M3 Touring imel enake specifikacije kot limuzina M3, kar pomeni, da bo moč prihajala iz 3-litrskega biturbo vrstnega šestvaljnika ​​s kodnim imenom S58. Pri M3 ponuja 480 »konjev« v standardnem modelu in 510 »konjskih moči« v preobleki M3 Competition. Standardni M3 prihaja tudi izključno z ročnim menjalnikom in pogonom na zadnja kolesa, medtem ko M3 Competition prihaja izključno z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in izbiro pogona na zadnja ali štiri kolesa. Ni jasno, kakšen je načrt za M3 Touring, čeprav bi bilo zelo žalostno, če ročnega menjalnika ne bi ponudili.

Zanimivo je, da se je BMW pred dvema desetletjema približal predstavitvi M3 Touring kot del serije M3 tretje generacije. Zgrajen je bil prototip, vendar nikoli odobren za proizvodnjo. Vseeno pa lahko edino izvedenko, ki so jo nenudoma ‘zaklenili’ na sedež BMW M oddelka v Garchingu v bližini Münchna, vidite, kjer je ponosno razstavljena in sije v vsej svoji veličini.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code