VIDEO: Navadni, Competition ali Akrapovič – kateri BMW F90 M5 je glasnejši?

0
Ste se kdaj vprašali kakšne so 3 stopnje glasnosti pri BMW F90 M5? Morda gre nekako takole: standard, competition in akrapovič.

Že ob izidu prejšnje generacije BMW M5, marsikomu ni bil všeč zvok osemvaljnika, ki pa se skozi celotno obdobje izdelave, ne glede na želje strank ni spremenil. Novi BMW F90 M5 uporablja izboljšano različico enakega motorja, zato je tudi tukaj zvok standardnega modela mnoge razočaral. Zagotovo ni primerljiv z mogočnim Mercedesovim osemvaljnikom, pa vendar izgleda, da se je tokrat BMW odločil stopiti na rep svojim tekmecem in izdal Competition različico, ki poleg bolje nastavljenega podvozja in 25 konjskega prirastka v moči, ponuja tudi športni izpušni sistem, ki oddaja mnogo lepši zvok.

Na spletnem portalu youtube smo zasledili video posnetek, kjer se o tem lahko sami prepričate saj ponuja direktno primerjavo. Pri različici Competition se takoj sliši bolj jezno in globlje rjovenje, ter precej zanimivo pokanje iz izpušnih cevi, pa vendar nekaterim tudi to ni dovolj, saj še vedno ne preseže Mercedesovega E63 S AMG. No tukaj pa pride v poštev slovensko znanje v obliki Akrapovičeve mojstrovine iz titana. Zadnji in hkrati najglasnejši avtomobil je namreč opremljen z izpušnim sistemom podjetja akrapovič, ki pa poskrbi za zvok, kot bi ga BMW F90 M5 že od nekdaj moral imeti. Kaj pravite je to to ali ne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code