BMW M4, ki je bil preobražen v dirkaški avtomobil je prejel sredinsko nameščen 500-konjski motor BMW E46 M3 CSL! Oglejte si lepoto in prisluhnite simfoniji!

Sprva izgleda dirkaški M4 povsem običajen dirkalnik. Ima enake dimenzije kot ostali BMW M modeli, na sebi nosi podobne aerodinamične dodatke…A v tem primeru sploh ne gre za tipičnega BMW M4. Popolna preobrazba ga je spremenila v dirkaško pošast s sredinsko nameščenim motorjem.

Ta dirkalnik je sicer ohranil silhueto BMW M4, vendar je imelo RaceTech, podjetje iz Litve zanj nekoliko drugačne in bolj zanimive načrte. Odstranili so vrstni šestvaljni 3,0-litrski motor in namesto pred voznika nov motor namestil za voznika. Namenili so mu atmosferski šestvaljni motor iz E46 M3 CSL. Projekt je še toliko bolj zanimiv ko pomislimo, da so uspeli narediti avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem ter ohraniti obliko originalnega dirkalnika.

bmw-m4-m3-csl-engine-500-hp (5)

To pa še ni vse! Avtomobil naj bi namreč tehtal le 1000 kilogramov po zaslugi obsežne uporabe ogljikovih vlaken. 500 konjskih moči, lahka karoserija in fenomenalen zvok. To je dirkalnik, ki bi si ga želel marsikdo.

V akciji si ga oglejte na dirkališča TT Circuit Assen na Nizozemskem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code