Ne vidimo veliko E21 projektov, saj ni ravno eden popularnejših modelov znamke BMW. To pa še ne pomeni, da niso dobra osnova za predelave. Delo je zelo enostavno zahvaljujoč enostavnosti avtomobila, obenem pa so tudi lahki in relativno poceni.

Torej so enostavni avtomobili, ki lahko z relativno malo denarja, postanejo izjemno močni. Očitno nismo edini, ki tako razmišljamo, saj smo zasledili serijo 3 E21, ki jo je lastnik predelal tako, da naj bi proizvajala preko 1000 konjskih moči in je sposobna premagati Lamborghini Aventadorja v dirki v pospeševanju.

BMWBLOG-Aventador-vs-E21 (1)

Na srečo je to bila dirka z ‘letečim startom’ saj iz mesta na standardno dolžino četrt milje (402m), E21 ne bi imel možnosti proti Aventadorju. Ta ima štirikolesni pogon in mnogo več mehanskega oprijema, pametno tehnologijo ‘lounch control’ in hitri avtomatski menjalnik, zato ne bi imel problema opraviti z E21 neglede na to, koliko moči ima, saj se enostavno izstreli iz mesta, medtem ko ima starejša E21 veliko težav spraviti vso to moč na podlago.

To vemo že po tem, da je imel tudi v dirki BMW veliko dela, da je ujel in šele na koncu prehitel Lamborghinija. Potreboval je kar nekaj prestav do blokade, preden je začel dohitevati Lamborhinija, vendar ga je ne glede na to še vedno je ujel in tudi prehitel za končno zmago.

Si mislite kako se je počutil voznik 400 tisoč € vrednega Lamborghinija, ko ga je prehitel 40 let star BMW? To le pokaže, da so možnosti pri tuningu res velike. Vzamete lahko skoraj vsak avtomobil in ga predelate v takega, ki bo osramotil italijanske superšportnike. Omejeni ste le z debelino denarnice in seveda svojo domišljijo, kar tudi prikazuje spodnji video.
Oglejte si ga!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code