Nov BMW 118d ima tako privlačno notranjost in izjemne vozne lastnosti, da me je navdušenje med vožnjo popeljalo do 430 kilometrov oddaljenega hrvaškega Osijeka in več kot 1.000 skupno prevoženih kilometrov. Celotno dogajanje in predstavitev avtomobila pa je na voljo tudi v video posnetku.

Nekaj dni nazaj ste si lahko ogledali celotno galerijo slik in podroben opis preoblikovane BMW serije 1 z oznako 118d. Spoznali smo, da je BMW 118d opremljen z izjemno varčnim in učinkovitim 2-litrskim TwinPower motorjem, ki proizvede 150 konjskih moči in s pogonom na zadnji dve kolesi nudi tudi športno vozno dinamiko. Notranjega prostora je malenkost manj kot pri konkurenčnih kombi-limuzinah, vendar pa ima BMW 118d nekaj česar konkurenčni avtomobili nimajo. Ponuja tradicionalen občutek “bavarske” izdelave in zgodovine tega izjemnega podjetja, kar je moč občutiti pri mnogih malenkostih, ki sestavljajo celotno vozno izkušnjo. Sem spadajo odzivnosti volana, dinamični pogon na zadnji dve kolesi, nizko postavljen položaj sedenja in čudovit modro-bel logotip podjetja na sredini volanskega obroča.

V času ko sem imel vozilo na testu me je prvič po dolgem času obletel občutek, ki me je vabil k neprestani vožnji testnega vozila trgovca BMW Avto Aktiv iz Kranja in uživanja te izjemne izkušnje. Iskreno ne znam povedati in razložiti zakaj me je BMW 118d tako zelo očaral, saj – roko na srce – vozilo ni striktno športno pripravljeno, ali opremljeno z mogočnim motorjem ki požene adrenalin po krvi, niti ni najbolj agresivno-športnega izgleda, vendar pa sem se kljub temu odločil za malo daljši test in na koncu tudi potovanje v Hrvaško mesto, 30 kilometrov oddaljeno od Osijeka. Z navigacijo nastavljeno in pred prihajajočimi 430 kilometri vožnje v eno smer sem se s kamero na vetrobranskem steklu odpravil proti Zagrebu, kjer sem po avtocesti nadaljeval pot vse tja do Osijeka.

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code