Furlantech je ponovno navdušil! Podjetje je šele dobro začelo s svojim obratovanjem, njihova prepoznavnost pa slovenskem trgu pa je za tako kratek čas presenetljiva. Kot se za pravo in zagreto ekipo spodobi so tokrat pripravili fenomenalen dogodek na katerem ni manjkalo odlične hrane ter izvrstnih športnih vozil.

Za tiste, ki ne poznate, Furlantech je novonastalo podjetje, ki v najem ponuja zanimiva prestižna in športna vozila. Nedavno smo s samim ustanoviteljem podjetja izvedli zanimiv intervju, v katerem smo razjasnili vse dvome, vprašanja in tako podjetje ter njihovo delovanje temeljito predstavili našim zvestim bralcem. Tokrat pa se je odvil povsem drugačen ter zelo zanimiv dogodek. Zanimiva je bila že začetna lokacija; prestižni Hotel Kampinski v Portorožu, ki uprizarja ravno prestiž in ekskluzivnost vozil, ki jih podjetje nudi svojim strankam.

Po sprejemu in prijetnem kozarčku penine smo se odpravili do sprva skromne flote štirih športnih vozil; Porsche Carrera 2, BMW M4 Cabrio Competition Package, BMW M4 Coupe Competition Package ter BMW i8 v novem Protonic Red barvnem odtenku. Sprva smo prisluhnili čudovitim harmonijam šestvaljnih mogotcev ter trivaljnega hibrida, kmalu zate pa smo se odpravili na lokacijo, kjer je bistvo dogodka prišlo na plano in se pokazalo v vsem svojem blišču. Odpravili smo se na zaprto letališko stezo v Portorožu.

BMWBLOG - Furlantech - Portorož (16)

Furlantech je sprva poskrbel za odlično kulinarično izkušnjo, ob kateri smo prisluhnili kratki predstavitvi podjetja ter samemu ustanovitelju Klemenu Furlanu. Izvedeli smo, da so med nami tudi znani Slovenci kot so F&B Acrobatics, Jernej Damjan, Jože Potrebuješ, Erazem B. Pintar in drugi. Po navodilih smo se podali na zaprto letališko stezo kjer nas je pričakala impresivna flota vozil. Od Mercedes-Benz razreda S, do zanimivih Porsche primerkov, Tesle S ter že znanih BMW modelov.

Po nekaj vožnjah, ki so jih po pisti izvedli znani Slovenci smo se za volan lahko podali tudi sami. Žal smo zaradi velikega števila gostov lahko sedli le za volan športnega hibrida BMW i8, vendar je bila izkušnja na zaprti progi in s 362 konjskimi močmi pod pokrovom motorja izjemna. Ob tekmovalnem pospeševanju z mesta mi je v samem začetku s pomočjo štirikolesnega pogona, funkcije “launch control” ter hibridnega pogonskega sklopa uspelo prehiteti tako fenomenalnega šprinterja Teslo model S P85+, ter močni različici BMW M4 Cabrio in BMW M4 Coupe, oba opremljena s paketom Competition Package ter posledično 450 konjskimi močmi.

V povprečju zmag se je presenetljivo najbolje izkazal BMW M4 Cabrio, ki je s pomočjo bliskovito hitrega DCT menjalnika (Coupe je imel ročni menjalnik) vse tekmece pustil za seboj. Zavedel sem se, da je dogodek res izjemen, saj je vseboval vse nujno potrebno; visoke obrate, vrtoglave pospeške ter opojne hlape. Če k vsemu skupaj dodamo še zaprto letališko progo ter izjemno floto vozil pa je celoten dogodek na povsem novi ravni.

Ob koncu lahko rečem le, da se je podjetje Furlantech izredno izkazalo, saj je dogodek izvedlo s pravim pristopom, v pravi meri adrenalinske izkušnje ter celostno gledano fenomenalno. Poskrbljeno je bilo za prav vse obiskovalce. Vse pohvale torej podjetju za izjemen dogodek in presenetljivo profesionalno organizacijo.

Želimo jim veliko sreče in uspehov tudi v prihodnje!

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code