Govorice uradno še niso potrjene, a po besedah Auto, Motor und Sport naj bi vodja oblikovanja pri podjetju BMW, Karim Habib, zapustil podjetje. S tem bo v BMW Group ostala nezapolnjena velika vrzel.

Kanadčan z libanonskimi koreninami se je podjetju BMW prvič pridružil že leta 1998, ko je kot strojnik diplomiral na univerzi McGill v Montrealu. Pozneje se je odpravil na podiplomski študij na prestižno fakulteto Art Center College v Švici, zatem pa je nekaj časa bival v ZDA, kjer se je ukvarjal z lastno panogo pod mentorstvom zaposlenega pri BMW Group.

Intervju_Karin_Habib-24 (Medium)

Po končanem šolanju se je zaposlil pri BMW ekipi za notranje oblikovanje od koder je prešel na oddelek za zunanje oblikovanje in nato napredno oblikovanje. V letih 2009 in 2010 je bil za kratek čas zaposlen pri znamki Mercedes-Benz, leta 2011 pa se je vrnil k BMW Group. Postal je vodja oblikovanja pri BMW, s svojim delovanjem pa je želel implementirati sisteme, ki spodbujajo ustvarjalno svobodo in dajejo veliko vrednost vključevanju strank v proces oblikovanja.

Za njegov najpomembnejši in prvi oblikovalski podvig kar se tiče zunanjosti velja BMW serija 7 F01. V zadnjem času je poleg običajnih modelov narisal tudi retrospektivni model BMW 3.0 CSL Hommage, avtomobil, ki izpostavlja potencial pomena preteklosti neke znamke, ki se ga da uporabiti v prihodnosti.

Trenutno še ni znano kam se bo Karim Habib namenil tokrat in kateremu podjetju bo prinesel svoje bogate oblikovalske ideje. Gotovo je le, da bo BMW sedaj moral poiskati novo vodjo oblikovanja. Od leta 2012 je bil namreč prav Habib kot vodja oblikovanja zadolžen za notranje in zunanje oblikovanje bavarskih vozil. Vsa vozila, ki so bila predstavljena od takrat so bila oblikovana pod njegovim vodstvom in njegovo filozofijo.

V času njegovega delovanje smo ga v sklopu avto salona v Ženevi imeli čast temeljito izprašati o njegovi filozofiji in njegovem delu.

intervju_karin_habib

Iskanje novega vodje oblikovanja je za ekipo Adriana van Hooydonka počasno, zamudno in nič kaj prijetno opravilo. Morda na odhod Habiba vpliva tudi odhod njegovih dveh zvestih in odličnih sodelavcev Benoita Jacoba in Andersa Warminga, ki sta iz podjetja odšla v letu 2016.

Sedaj torej čakamo nove informacije glede zaposlitve naslednjega vodje oblikovanja, ki bo nadaljeval izredno pomembno delo Karima Habiba in s tem krojil uspešnost znamke BMW. Prav tako se sprašujemo katera avtomobilska znamka je uspela k sebi pritegniti tako dobrega oblikovalca?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code