Na spletu so se zopet znašle fotografije, ki deloma razkrivajo izgled naslednje generacije kupejevske serije 2.

Te fotografije hkrati potrjujejo serijski izgled kupejevske serije 2, ki smo ga lahko v seriji fotografij videli že aprila. Takrat se je vedelo, da so to fotografije oblikovalskega prototipa, ki pa ne pride vedno do proizvodnje. Oblikovalci namreč ponavadi izdelajo 3 prototipe različnih dizajnov v naravni velikosti 1:1, ki jih nato predstavijo članom uprave, le ti pa nato določijo končni izgled.

Zato smo bili aprila še skeptični ali bo novi BMW G42 serije 2 Coupe res izgledal tako, ali je to le eden izmed treh dizajnov. Nove fotografije črnega avtomobila pa kažejo izjemno podobnost s tistimi iz aprila in tako praktično potrjujejo oblikovalski jezik druge generacije serije 2 Coupe . Lagali bi, če bi vam trdili, da nam je sam oblikovalski jezik zelo všeč, a je potrebno avtomobil še vedno videti v barvi, ki bo bolje poudarila njegove linije. Kar pa nam je všeč pa je dejstvo, da bo kupejevska serija 2 tudi v naslednji generaciji obdržala zadnji pogon in bo kot taka verjetno eden zadnjih vozniško usmerjenih ‘bavarcev’.

Avtomobil naj bi na ceste zapeljal že prihodnje leto, v začetku pa lahko poleg šibkejših pričakujemo tudi napiljeno različico M240i z vrstnim šestvaljnikom in okoli 250 konjskimi močmi. Pri BMW-ju obljubljajo tudi, verjetno še zadnjo generacijo modela M2 z notranjim izgorevanjem, zato upamo, da bodo inženirji in oblikovalci z drugo generacijo vsaj toliko uspešni kot s prvo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code