Ne glede na to, koliko bodo ostale znamke zanikale vpletenost v dizelski škandal pa jim to ne bo pomagalo pri že storjeni škodi: nezaupanje ljudi, ki so svoj strah in previdnost razširili tudi drugod - vklučno s kupci dizelskih BMW vozil.

Vse od javnega izbruha Volkswagnovih grehov je prihodnost dizelskih motorjev pod velikim vprašajem. Čeprav pri BMW niso bile odkrite hujše nepravilnosti pa to ne pomeni, da se njihova prodaja ne  bo zmanjšala zaradi nezaupanja potencialnih kupcev. Še posebej je to očitno v ZDA, kjer je WardsAuto imel intervju z Wolfgangom Stützom: “Mislim, da bo VW škandal imel svoj efekt na vse proizvajalce dizelskih različic. Ogrožena je tudi prihodnost razvoja takšnih motorjev, saj bo nadzor in njihova testiranja strožja in bolj zahtevna.”

BMWBLOG-X1_Xdrive_20d-TEST-notranjost (31)

Stütz trdi, da so dizelski motorji bavarskega podjetja od nekdaj dobri in ustrezajo normativom. “Mi smo bili vedno čisti. Smo čisti, “je dejal Stütz.” Mi ne manipuliramo sistemov za testiranje emisij,  v preteklosti pa smo proces izvajali celo znotraj podjetja, da bi se prepričali o ustreznosti.” Prav tako se sreča obrača na slabše tudi zaradi znižanja cen pogonskih goriv. V zadnjih letih je bil dizel privlačna izbira tudi zaradi cen na bencinskih črpalkah, z dogajanjem v zadnjem letu pa se je cena znižala tudi za bencin.

Ne glede na vse to BMW še zmeraj razvija nove dizelske motorje, ki so še zmeraj popularna izbira predvsem v Evropi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code