Ob začetku nove televizijske serije 'Supercar Costumiser today', so izvedli anketo, kjer so anketirance spraševali o nesramnosti voznikov ostalih udeležencev v prometu, glede na znamko.

V anketi je tako sodelovalo nekaj tisoč udeležencev, naslov najnesramnejših voznikov na cesti pa je pripadel voznikom vozil znamke BMW, saj več kot polovica vprašanih meni, da so nesramni in nepremišljeni. Kar 56 odstotkov vprašanih meni, da so lastniki BMW M3 povsem brezobzirni, sledijo pa jim vozniki Range Roverjev z 48 odstotki. Tesno za njimi, so z 43 odstotki lastniki vozil Audi TT, presenetljivo pa so navkljub slabemu slovesu s 36 odstotki, šoferji kombijev (Ford Transit) ‘šele’ na petem mestu.

Mnogih seveda izsledki te raziskave ne presenečajo, pa vendar se z njimi ne strinjam popolnoma, saj menim, da obnašanje voznika, razen v redkih primerih, ni pogojeno z izbiro voznega parka. Predvsem ‘bmwjaši’ smo največkrat na udaru ravno zaradi neotesanih ‘maminih sinčkov’, ki si takoj, ko si lahko privoščijo avtomobil, kupijo prvega BMWja in to le zato, ker menijo, da bodo tako impresionirali vse svoje prijatelje in pripadnice nasprotnega spola. Temu ponavadi sledi brezglavo divjanje ter dokazovanje zmogljivosti avtomobila in sebe, ki se prevečkrat konča v obcestnem jarku. Seveda so tukaj tudi starejši neotesanci, ki pa se večinoma razvijejo iz prej omenjene skupine ljudi ter taki, ki se z njihovimi ogromnimi avtomobili enostavno morajo dokazovat in menim, da smo ravno zaradi tega pojava, ki se pri drugih znamkah ne pojavlja v tej meri, na udaru tudi drugi vozniki vozil znamke BMW.

BMWBLOG-roadrage (2)

Ja obstajamo tudi taki, ki nas lastništvo vozila znamke BMW ne spremeni v praznoglave, jezne divjake. Tisti, ki nismo ‘bmwjaši’ zato, ker nam veliko pomeni propeler na pokrovu motorja, ki služi za osebno dokazovanje in statusni simbol, temveč zato, ker nam je všeč vozniška izkušnja ali nam avtomobili znamke BMW enostavno ‘pašejo’. Večina takih, nas obožuje prednosti zadnjega pogona, povsem izklopljive elektronike in vse občutke, ki jih le ta prinaša. Nekateri lastniki, predvsem starejših letnikov, obožujejo tudi povsem analogno izkušnjo, ki jo avtomobil ponuja. Nekaterim naši avtomobili pomenijo več kot le prevozno sredstvo in taki, znamo ceniti tudi druge avtomobile na cesti in njihove lastnike, ter bi se do njih enako obnašali v kateremkoli avtomobilu. Seveda se najdejo tudi izjeme v prometu za katere trdim, da ne bi nikoli smeli pridobiti vozniškega dovoljenja, saj z njihovo, morda celo prepočasno in neodzivno vožnjo, ogrožajo ostale udeležence v prometu in tako sprožijo nemalo negodovanja ali celo jeze. Ampak seveda na take ‘paciente’ se bom jezil, pa če bom vozil BMW serije 3 ali pa Golfa dvojko.

BMWBLOG-nesreča-serija7 (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code