S serijo 8 želi BMW pripraviti prestižnega štirivratnega kupeja, ki bo konkuriral nemškim veljakom.

Po poročanjih BMWblog.com in Automobile Magazine naj bi BMW začel pripravljati zelo prestižno in najvišje uvrščeno serijo 8, ki bi predstavljala kupeja z napredno tehnologijo. S ponovno obuditvijo serije 8 želi BMW konkurirati Mercedes-Benzovemu razredu S Coupe. Sprva so v Münchnu sicer želeli konkurirati z dvovratno serijo 9, ki bi prejela napredno tehnologijo iz sedmice, vendar si je BMW premislil in želi v serijo 8 vgraditi povsem novo napredno tehnologijo, ki bo lahko uspešno konkurirala razredu S Coupe.

Serija 8 bo tako najbolj tehnološko napreden avtomobil podjetja BMW. Kot ena zadnjih serij bo grajena na arhitekturi CLAR, katere elemente uporabljajo serije 3, 5, 6 in 7. S serijo 8 želi BMW doseči velik prihranek na teži, želi jo ustvariti presenetljivo odlično vodljivo, hkrati pa v notranjosti ponuditi kar se da veliko prostora.

bmw-8-series-rendering (10)

Glede na umestitev nove serije 8 v ponudbo bo BMW opustil serijo 6 Gran Coupe, svoje ime Gran Coupe pa naj bi predal prihajajoči seriji 5 GT. Serija 6 naj bi izgubila tudi Cabrio in Coupe, saj bo po novem šestica konkurirala Porschevemu 911.

BMW je za svoje prihajajoče nove modele že pred nekaj meseci registriral imena. Zagotovili so si naslednja imena: 825, 830, 835, 845, 850, iz sveta BMW M pa M850 in M8.

Najmočnejšo serijo 8 (850i) naj bi poganjal turbinsko podprti 4,0-litrski V8, pri vstopnih modelih pa bodo na voljo še štiri- in šestvaljne motorne različice. Glede na novo modo elektrificiranja vozil bo BMW seveda najverjetneje pripravil tudi priključnega hibrida.

Avtomobil bo prejel kodno ime G14 in G15. Zaenkrat še ni znano kaj bo razlika med slednjima dvema, se pa poraja možnost, da bo kot pri seriji 7 na voljo tudi podaljšana različica. Serija 8 naj bi prišla na trg leta 2020 zato se pustimo presenetiti.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code