To se zgodi, ko ima bodoči lastnik dovolj denarja in porabi precej časa v konfiguratorju. Pripravil si je namreč zares osupljivo lep Estoril Blue M760Li.

156,700 dolarjev v Ameriki, 171,800 evrov v Nemčiji ali kar 238,900 evrov v Sloveniji. Vsaj toliko denarja je potrebno odšteti, da si lahko omislite povsem novo “raketo” BMW M760i / M760Li xDrive. A ta izredna izvedenka vozila ni povsem običajna serija 7. Že serijsko je avtomobil opremljen z zajetnim paketom dodatkov. V že znanem BMW salonu Abu Dhabi je pozornost mimoidočih prejela ta zares vpadljiva serija 7, ki je verjetno eden najdražjih BMW modelov kar jih lahko kup denar.

Ta osupljiva sedmica nosi elegantno-športno modro barvo Estoril Blue, ki jo nudi program BMW Individual. Zraven se seveda vrhunsko podajo tudi velika in lahka 21-palčna M Performance platišča v dvobarvnem odtenku. Na prtljažnih vratih se nahaja majhen spojler podjetja Alpina.

bmw-m760li-xdrive-estoril-blue (9)

V notranjosti je bil M760Li naročen v izstopajoče rdečem usnju, v katerem med ogledom filmov na informacijsko-zabavnem sistemu uživajo potniki. Podaljšana osnova vozila poskrbi za zadosten prostor in pravo sprostitev v najbolj prestižnem in tehnološko naprednem BMW vozilu kar jih lahko ponudi BMW Group. Slednjega seveda presežejo le vozila s kipcem Spirit of Ecstasy na nosu.

Poleg izrednega prestiža, udobja in tehnološke naprednosti je M760Li tudi neverjetno hiter avtomobil. Poganja ga namreč kar 6,6-litrski V12, ki s pomočjo turbo puhal razvije osupljivo moč – 610 konjskih moči in 800 Nm navora. Moč se na asfalt prenaša preko štirikolesnega pogona xDrive, pospešek do stotice pa tako znaša le 3,7 sekunde! Najvišja hitrost je seveda omejena na 250 km/h. Doplačilo za M Driver paket bo končno hitrost povečal na 305 km/h.

Za avtomobil, ki doseže 2180 kilogramov so vse zgoraj navedene številke zares osupljive in sedaj povsem razumemo zakaj BMW ne potrebuje tudi pravega modela M7. M760Li bo s svojimi športnimi zmogljivostmi zadoščal za 99 odstotkov vseh kupcev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code