Biti lastnik takšnega avtomobila je prav posebna izkušnja. Seveda pa je zelo pomemben in zahteven tudi izbor barve karoserije. Pri M760Li xDrive gre namreč za osupljivo hiter in zmogljiv, po drugi strani pa zares udoben in prestižen avtomobil. Katero barvo izbrati? Živo kričečo ali elegantno umirjeno?

BMW Abu Dhabi nas se razveselil z zares čudovito izvedenko mogočnega V12 Bavarca – BMW M760Li xDrive v odtenku Chestnut Bronze, ali po domače kostanjevo rjava. Nam je preprosto izjemna!

To barvo smo v preteklosti že videli na določenih različicah in do sedaj je še vedno izgledala zares dobro. Tokrat je tega odtenka deležna visokozmogljiva prestižna limuzina, ki na C-stebričku skriva oznako V12, na ven pa ne da vedeti, da se pod pokrovom motorja skriva takšna pobesnela zver. Tam je namreč nameščen 6,6-litrski TwinPower Turbo V12 motor s kar 610 konjskimi močmi in 800 Nm navora.

bmw-m760li-xdrive-abu-dhabi (21)

Po zaslugi uporabe štirikolesnega pogona xDrive je tako pospešek do stotice dosežen v le 3,7 sekunde, kar je najhitreje v zgodovini serijskih vozil BMW (hitrejša je le povsem nova športna limuzina M5).

Pozorno oko bo opazilo, da je nekoliko spremenjen sprednji odbijač, saj je opremljen s podaljškom spojlerja podjetja 3D Design. Na prtljažnih vratih vozila je limuzina pridobila spojler podjetja Alpina, ki skrbi za večji pritisk k tlom pri visokih hitrostih. Ko že govorimo o visoki hitrosti, uganete kakšna je najvišja hitrost M760Li?

Glede na to da ima Alpina B7 Biturbo identične specifikacije moči in doseže 330 km/h bi podobno pričakovali tudi od M760Li. A BMW mora pač upoštevati določene standarde in je zato najvišjo hitrost omejil na 250 km/h, seveda pa je mogoče blokado tudi prilagoditi ali povsem odstraniti.

A naj hitrost ne prevzame vse pozornosti, raje si temeljito oglejte to čudovito stvaritev v spodnji galeriji.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code