BMW E30 M3 je po mnenju mnogih avtomobilskih fanatikov eden izmed zadnjih pristnih M modelov. Zato pa je povpraševanje po njih ogromno, ohranjenih primerkov pa žal (pre)malo.

Zadnjih nekaj let so cene rabljenih primerkov E30 M3 močno poskočile. A najbolj smo presenečeni nad dejstvom, da se je primerek, ki vam ga predstavljamo danes na portalu Bring-A-Trailer prodal za 102 tisoč ameriških dolarjev oziroma dobrih 83 tisoč evrov! Vsekakor menimo, da je E30 M3 eden zadnjih pravih pristnih M modelov in da so lepo ohranjeni primerki izjemno redki. Prevoženih ima sicer le dobrih 56 tisoč kilometrov in je v vrhunskem stanju, a vseeno se nam zdi tako velika vsota denarja za športni avtomobil iz leta 1989 nekoliko pretirana, saj pod pokrovom skriva skromen štirivaljni motor, ki razvije 200 ”konjev”. Za ta denar si lahko na primer izberete tudi BMW M3 s šestvaljnim motorjem, ki premore 431 konjskih moči in do stotice potrebuje le 4,3 sekunde, medtem ko starejši E30 M3 za pospešek do iste hitrosti potrebuje 6,7 sekunde.

BMWBLOG-bmw-e30-m3-bring-a-trailer-bmw-serije-3-avkcija-drazba (34)

Seveda pa razumemo, da E30 M3 tako visoke vrednosti ne dosega zaradi zmogljivosti ali opreme, temveč jo dosega zaradi preprostega razloga, povpraševanje po teh vozilih je ogromno, vozil pa le malo (sploh tistih vrhunsko ohranjenih). Dejstvo je torej, da je katerakoli stvar vredna prav toliko, kolikor je nekdo pripravljen plačati zanjo. Ta primerek je imel sicer vgrajen tudi zmogljivejši izpušni sistem in Bilsten komplet vzmetenje.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code