Kdo pravi, da so kabrioleti le za poletje? BMW zagotovo ne!

Verjetno gre za najboljše spy fotografije novega BMW Z4; zadnji “kupček” le-teh prihaja iz severne Evrope.  Na njih si je moč zelo od blizu ogledati športnega dvoseda s spuščeno streho v, vsaj predvidevamo, dokončni proizvodni obliki. Kabriolet pa ni bil sam; na snegu mu je družbo delala tudi sestrična, že težko pričakovana Toyota Supra. Imamo občutek, da gre za bolj atraktivno različico modela Z4, kar nam sporočajo modre zavorne čeljusti, velika platišča ter dva debela izpušna zaključka.

bmw-z4-spy-photo (16)

Prav tako lahko opazimo nekaj precej velikih prezračevalnih sprednjih odprtin, medtem ko zadnji odbijač izgleda nekoliko bolj agresivno v primerjavi z ostalimi prototipi. Kljub temu, da je karoserija še vedno večinoma skrita, lahko vidimo vsaj oblikovanje elegantnih žarometov ter zadnjih luči, ki najverjetneje uporabljajo OLED tehnologijo.

Ker je BMW jasno povedal, da v tem primeru ne bo šlo za “polnokrven” M model novega Z4, to pomeni, da po vsej verjetnosti gledamo različico, navdihnjeno po “najmočnejši črki na svetu”, ki se trži pod blagovno znamko M Performance. Za ta model velja, da uporablja enak, s turbino podprt, 3.0-litrski šestvaljni motor kot model 340i s 340 konjskimi močmi. Nekateri viri trdijo, da bo na voljo tudi opcijski Competition Package, ki bi moč povečal za 50 dodatnih konjev.

bmw-z4-spy-photo (19)

Iskreno se to sliši kar preveč dobro, da bi bilo res; Competition Package zelo verjetno ne bo zmogel doseči tako znatnega povečanja moči. Medtem ko se Toyota Supro pričakuje v januarju 2019, ko naj bi se širši javnosti predstavila na North American International avtosalonu v Detroitu, nas razveseli predvsem novica, da na njenega nemškega sorodnika ne bo treba (pre)dolgo čakati. Govorice namigujejo, da bo München BMW Z4 predstavil na samostojnem dogodku že v letošnjem poletju. To naj bi se zgodilo še pred predstavitvijo na avtosalonu v Parizu v začetku oktobra.

Za konec lahko dodamo še, da sta tako BMW kot Toyota zatrdila, da sta si, čeprav si delita enako platformo, vozili med seboj zelo različni.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code