Odgovorni pri BMW so naznanili veliko novico; BMW bo z januarjem 2019 na vsa svoja vozila že serijsko namestil SMERNIKE!

Po besedah nemškega giganta so v Münchnu sprejeli veliko odločitev. Zaradi spreminjajočega se obnašanja na cestah in zaradi velike prednosti, ko soudeleženi v prometu vedo, v katero smer neko BMW vozilo spreminja svojo smer potovanja, prihaja pri BMW do novih sprememb. Vsekakor bi bilo udejstvovanje v prometu veliko lažje, če bi BMW vozila lahko nakazala, v katero smer nameravajo peljati v križiščih in v katerem izvozu želijo zapustiti krožišče.

Vodilni pri podjetje Hans Von Auto-Umfall je predstavil nov varnostni pristop, ki ga bo znamka ubrala.

bmw-blinker (5)

Dejal je: “V začetku letošnjega leta smo opravili trimesečno študijo voznikov in prišli do velikega spoznana, da udeleženi v prometu le stežka predvidijo, v katero smer bo BMW voznik nadaljeval z vožnjo, kam bo zapeljal v križišču in v katerem izvozu bo zapustil krožišče. Za primerjavo smo pogledali vozila drugih konkurenčnih proizvajalcev in ugotovili, da imajo ta vozila na levi strani za volanskim obročem majhno paličico, ki se premika navzgor in navzdol, kar sproži zunanji signal na dveh kompletih zunanjih luči, ki opozorijo druge voznike o spremembi smeri vozila. Ko drugi vozniki opazijo te svetlobne signale, lahko primerno prilagodijo svojo pot in tako ne končajo v kakšnem jarku ali na avtobusni postaji, polni ljudi.”

g. Hans Von Auto-Umfall je še dodal: “Vozniki se lahko veselijo tudi druge napredne varnostne tehnologije, ki jo bomo predstavili v letu 2019.”

“Medtem ko so drugi proizvajalci razvili sisteme, ki opozorijo voznika, ki se mu spi za volanom, pa mi razvijamo sistem, ki opozarja voznika, če premalo časa prevozi na najhitrejšem, prehitevalnem pasu. BMW je pač vozilo, ki je temu namenjeno.”

Malo za šalo, malo zares. Kot ljubitelj bavarske znamke sem včasih resnično zgrožen nad kulturo slovenskih voznikov, žal se v mnogih primerih izkaže, da so BMW vozniki še stopničko višje, sploh, ko govorimo o neuporabi smernikov in vožnji po prehitevalnem pasu. Vse lastnike Bavarcev tako prosim, da se potrudite po svojih najboljših močeh in uporabljate smernike ter ko ne prehitevate, vozite po zato namenjenem voznem pasu. Le tako bomo popravili slab sloves, ki so ga (žal upravičeno) deležni BMW vozniki in s tem izboljšali varnost na naših cestah.

Lepe praznične dni želimo,

ekipa BMWBLOG Slovenija!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code