Kaj bodo na to rekli pravi BMW navdušenci ostaja skrivnost...

Nobeno presenečenje ni, da bodo kmalu vsa vozila BMW M oddelka predstavljala pogonski sklop, ki bo vseboval hibridno tehnologijo ali pa celo povsem električno. Prejšnji teden je BMW M CEO Frank van Meel dokončno potrdil, da bo to že do konca leta 2030. Kot poroča spletni portal CarAdvice je Frank Van Meel v pogovoru z novinarko razkril prihajajoče načrte za hibridne in električne pogonske sklope in obenem poudaril, da je izjemno pomembno, da tehnologijo omenjene vrste v prihajajoče modele uveljavljajo počasi, da bodo ljudi lahko prepričali v napredek in prednosti, ki jih prinaša novejša tehnologija.

Razmerje med maso in zmogljivostjo vozila je za BMW M vozila vedno predstavljalo enega izmed bolj ključnih podatkov. Trenutno so sistemi take tehnologije še preveč težki in neizpopolnjeni, zato jih je pri razvoju tako vozniško naravnanega vozila težko implementirati. Zato je pomembno, da razvijemo avtomobil, ki bo še vedno predstavljal vrednote vozila BMW M oddelka. Pri tem pa ni važno, kakšne vrsto tehnologije uporabimo, če se M3 pelje kot se od M3 pričakuje, smo svojo nalogo opravili, pravi Frank Van Meel.

Običajni BMW serije 3 G20 nove generacije bo potrjeno uporabljal 48-voltni električni sistem. Med drugim to pomeni tudi uporabo električnega turbinskega polnilnika, ki bo povečal moč v spodnjem območju vrtljajev. Enako tehnologijo bo zagotovo uporabljal tudi novi M3 G80.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code