M1 je bil prvič predstavljen trideset let nazaj in je prvo vozilo ustvarjeno neodvisno pri BMW Motorsport GmbH. To je dirkalnik, ki so ga BMW stranke lahko vozile tudi na javnih cestah, je unikaten projekt, ki je prešel mnoge težave in prepreke.

Vsa vozila, ki so jih uporabljali v Procar prvenstvih so bili zgrajena z enakimi specifikacijami, čeprav njihov izvor ni bil enoten. BS Fabrications so za BMW ekipo ustvarili pet avtomobilov, medtem ko so bili avtomobili za druge konkurente narejeni v Veliki Britaniji in Italiji. Dirkalni model si je zaradi Group 4 tehničnih normativov s standardnim M1 delil le nekaj značilnosti.

Pod pokrovom motorja se namreč skriva močno predelana različica M88 vrstnega šestvaljnika, ki v Procar izvedbi proizvede 476 konjskih moči. Od M1 je prevzet predvsem zunanji izgled, dodan pa je bil spojler, razširjeni so bili blatniki (širši za 28 cm spredaj in 32 zadaj) in dodana lažja platišča. V notranjosti pa ne bomo našli pridiha luksuza, ta je bil zamenjan za varnostno kletko, stekla pa so bila zamenjana za prozorno plastiko. Vse te spremembe so doprinesle do skupne teže, ki znaša le 1,020 kilogramov, ki ga do stotice privedejo v samo 4,4 sekunde. Udobno se namestite in si v spodnjem posnetku oglejte izjemno vožnjo in predvsem izjemen zvok legendarnega bavarskega športnika.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code