Zakaj bi se zlivali z okolico, če pa je na svetu že dovolj dolgočasnih vozil? Prva generacija bavarskega roadsterja dobro skriva svoja leta, z nekaj dodatki kot je razširitev, dodatek novih platič in prtljažnega spojlerja, pa prejme status brezčasnega lepotca.

Verjetno so žarometi tisti, ki najbolj izdajajo starost modela. Prva, E85 generacija Z4 namreč letos šteje že štirinajst lel, vendar za svojo staros še zmeraj izgleda zelo dobro. Roadster je visoko opevan, vendar njegova popularnost zaradi zelo specifičnih lastnosti nikoli ni doživela rekordnih številk. Posledično ga boste le redko opazili na cesti in bo že v standardni izvedbi pritehnil veliko pozoornosti… kaj pa, če na sebi nosi še nekaj pozornost zbujajočih posodobitev?

Naslednji primerek je močno predelan, že njegova pozicija je zelo približana tlem, Alpine White barva karoserije poudarja agresivne linije Widebody paketa, za nameček pa Z4 na sebi nosi še AMP R-30 Retro kovana trodelna platišča v Candy Blue. Pod pokrovom motorja se skriva 3.0-litrski atmosferski šestvaljnik, ki proizvede 231 konjskih moči in 300 Nm maksimalnega navora, mali dvosedežnik pa zaradi njega do stotice potrebuje približno šest sekund. Dandanes takšen rezultat ne pomeni veliko, skoraj petnajst let nazaj pa je dinamični roadster s svojim športnim karakterjem jemal dih.

Vir: BMWBlog.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code