BMW je v Parizu poleg C-Evolution motocikla, kot tudi nadgrajenega i3 z večjim dosegom, posebne serije i8 ter serije 3 Gran Turismo predstavil pričakovanega X2, ki je športna izvedba križanca X1.

Na Pariškem avtosalonu je BMW predstavil pričakovano X2 konceptno vozilo. Ta nov dodatek k segmentu kompaktnih vozil ima zelo samosvojo obliko, ki se razlikuje od ostalih X modelov, ter obuja spomine na tradicionalno zgodovino BMW oblikovanja. Rezultat je kompaktni koncept, ki izraža urbani športni pridih.

BMWBLOG - Paris Motor Show 2016 - BMW X2 Concept (32)

“BMW X2 koncept je vozilo za aktivne posameznike, ki iščejo praktično kot tudi športno vozilo,” pojasnjuje Adrian van Hooydonk, predsednik oblikovanja BMW skupine. “Koncept prikazuje nov in živahen oblikovni vidik BMW skupine”, je še dodal. X2 koncept je osnovan na UKL platformi, na kateri je oblikovan tudi X1. To pomeni da bo na voljo s pogonom na sprednji dve kolesi, ali pa xDrive sistemom pogona na vsa štiri kolesa. Motorji bodo enaki tistim kot so na voljo pri X1, vendar ker gre za športno verzijo X1 bi lahko bil deležen tudi bolj športnih motorjev. Lahko torej pričakujemo tudi M oznako in pravo športno zmogljivost na tem čudovito oblikovanem kupeju?

Po večini vozilo sledi podobnem oblikovanju in linijam kot jih imajo ostali primerki BMW vozil. Kljub temu pa je moč opaziti nekatere dodatke, ki so bolj priljubljeni tudi pri nekaterih drugih proizvajalcih vozil. Zaradi hitro rastočega trga, je potreba po manjših modelih hitro postala pomembna tudi za podjetje kot je BMW. Z direktnimi tekmeci kot sta Mercedes-Benz GLA in Audi Q2, bomo kmalu videli kako se bo ta specifičen primerek izkazal.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code