Vse najboljše X modelom! Vse se je pričelo s črko X, ki je bila prvič uporabljena v osemdesetih letih prejšnjega stoletja za označitev štirikolesnega pogona. Petnajst let nazaj pa je črka dobila popolnoma samostojno vejo modelov BMW, ki naj bi poleg normalnih cest z lahkoto obvladovali tudi vožnjo po zahtevnejšemu terenu. Terenska BMW veja vozil je bila […]

Vse najboljše X modelom! Vse se je pričelo s črko X, ki je bila prvič uporabljena v osemdesetih letih prejšnjega stoletja za označitev štirikolesnega pogona. Petnajst let nazaj pa je črka dobila popolnoma samostojno vejo modelov BMW, ki naj bi poleg normalnih cest z lahkoto obvladovali tudi vožnjo po zahtevnejšemu terenu.

vse-najboljse-bmw-x (1)

Terenska BMW veja vozil je bila prvič predstavljena leta 1999 z BMW X5 in takrat še nihče ni bil popolnoma prepričan v katero smer se bodo stvari obrnile. X5 je bil torej prvi poskus v svojem segmentu SUV-jev, in kako se je obnesel? Odlično, saj ga je želela vsaka evropska mamica, ki je svojega otroka z mogočnim bavarcem lahko varno pripeljala do šole in nazaj. Prvi BMW SUV je bil celo tako popularen, da je podjetje prodalo kar 620.000 enot prve generacije.

vse-najboljse-bmw-x (4)

Velik uspeh je pomenil, da je bil čas za razširitev. Nekoliko manjši X3 so predstavili leta 2003 in kasneje še X6 leta 2008. Leto kasneje se je družini pridružil še X1, letošnje leto pa ima X razdelek najnovejšega člana: X4. Kmalu bo tukaj tudi X7, širijo pa se tudi govorice o X2 in X8, več si lahko preberete TUKAJ.

vse-najboljse-bmw-x (3)

Priljubljenost modelov BMW X je odločilno prispevala k temu, da je BMW postal eden izmed najbolj uspešnih proizvajalcev premium avtomobilov s pogonom na vsa štiri kolesa na svetu. Do danes je bilo po vsem svetu prodanih več kot 3,3 milijona bavarskih SUV-jev, skoraj vsak tretji na novo registriran BMW avtomobil pa je BMW X model. Očitno so se leta 1999 pri BMW prav odločili in s tveganim korakom vstopili v uspešen svet mestnih terencev.

vse-najboljse-bmw-x (5)

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code