Vstopni kompaktni športni spredaj gnani terenec M divizije bi bil resnični revolucionar znamke, F48 X1 z nekaj aerodinamičnimi dodatki namreč izgleda izjemno privlačno, obenem pa ohranja lastnosti SAV vozil.

Pred kratkim smo bili deležni prve uradne predstavitve s fotografijami nove generacije X1 s kodnim imenom F48, kmalu za tem pa so ljubitelji že razmišljali, kako bi tudi X1 dobil za svojim imenom črko, ki si jo lastita večja brata X5 M in X6 M. Vendar X1 M vsaj zaenkrat ni projekt, o katerem bi se govorilo kaj konkretnega. Za odločitvijo münchenskega podjetja stoji predvsem razlog, da vozilo s pogonom na sprednjo os, grajeno na UKL platformi, enostavno ni dovolj primerno za optimiziranje vozne dinamike, ki je pri BMW M diviziji na zelo visokem nivoju. Verjetno se nihče ne bi branil BMW X1 M, predvsem pa ne takšnega, ki ga je računalniško upodobil X-Tomi Design.

Bmw X1 M

Z močnejšim bencinskim motorjem in nekaj spremembami vzmetenja, zavor in krmiljenja bi se majhen mestni terenec lahko spremenili v pravo M legendo. Vendar zaenkrat M oddelek ne želi slišati besede o UKL bavarcih. Trenutno več pozornosti posvečajo štirikolesnemu pogonu za F10 M5, ki je bil že pozimi opažen med testiranjem.

Vir: X-Tomi Design

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code