Počasi se približujemo premieri nove serije 7, ki bo dnevno svetlobo prvič zagledala leta 2015. Najnovejše informacije tokrat prihajajo iz nemške revije Auto Motor und Sport, ki označi G11/G12 serijo 7 za pravo “tehnološko čudo”. Ni pričakovano, da bi sedmica uporabljala kakšno revolucionarno oblikovanje, tukaj sta omembe trenutno vredna le paketa opreme: Pure Design Excellence in BMW […]

Počasi se približujemo premieri nove serije 7, ki bo dnevno svetlobo prvič zagledala leta 2015. Najnovejše informacije tokrat prihajajo iz nemške revije Auto Motor und Sport, ki označi G11/G12 serijo 7 za pravo “tehnološko čudo”. Ni pričakovano, da bi sedmica uporabljala kakšno revolucionarno oblikovanje, tukaj sta omembe trenutno vredna le paketa opreme: Pure Design Excellence in BMW M Sport; oba paketa pa se bosta, kot imeni narekujeta, med seboj izjemno razlikovala. Tehnologija pa bo izstopala tako pri zunanjosti, kot seveda tudi v notranjosti. Sem spada inovativni sistem zaklepanja vozila, preoblikovan iDrive in cela vojska sistemov za pomoč pri vožnji. S takšnimi dobrotami opremljena sedmica bo odslej ustrezala željam kupcev, ki poleg luksuza in udobnosti želijo tudi tehnologijo 21. stoletja.

Med nekaj manjših tehnoloških bonbončkov, ki jih s takšnim avtomobilom dobimo, spada tudi brezžično polnjenje pametnih telefonov, navigacija, katere upravljanje temelji na gestah, pošiljanje informacij med potnikom in voznikom, samodejno parkiranje, laserske luči in B&W zvočni sistem.

g11g12-serija-7-spied

Futuristični pripomočki in elektronika pa niso edina drastična sprememba, prenovljena je tudi zasedba motorjev. Po navedbah vira bo paradna limuzina na voljo s štirimi bencinskimi motorji, enim dizelskim in dvema hibridoma, načrtovan pa je tudi novi 9-stopenjski menjalnik. Da bi izpopolnili vozno dinamiko, so uspeli zmanjšati tudi nekaj teže. Po poročanju spletne strani AutoZeitung.de, bo dizelska različica do 170 kilogramov lažja od predhodnjika. Kako jim je to uspelo? Večinoma s pomočjo uporabe karbonsko ojačane plastike, magnezija in aluminija.

BMW G11/G12 serija 7 bo prvič predstavljena na frankfurtskem avtomobilskem salonu prihodnje leto.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code