Coupe izvedenke ne bomo dočakali.

Po dolgih letih pričakovanja smo prejšnji teden le dočakali povsem novo generacijo modela Z4! Gre za res všečen izdelek, izgleda športno nizko, kot pravi BMW roadster. Spominja na prvo generacijo modela Z4 po proporcih in dimenzijah, kar je vsekakor dobra stvar. Vsekakor bi si v ponudbi želeli tudi Coupe izvedenko, a kot pravi BMW je prav zagotovo ne bomo dočakali. To pa ni odvrnilo računalniškega oblikovalca X-Tomi Design, ki si je zamislil, kako bi Coupe izvedenka izgledala v resnici.

Morda bi bila Coupe izvedenka še nekoliko bolj vozniško izpopolnjena ali vsaj lažja. Trenutno najzmogljivejša različica Z4 M40i predstavlja 3,0-litrski vrstni šestvaljni bencinski motor, ki razvije 340 konjskih moči in 500 nevtonmetrov navora. Ob tem je vredno poudariti, da tak pogonski sklop do stotice potrebuje 4,6 sekunde, kar bi bilo lahko pri Coupe izvedenki še nekoliko hitreje. Več informacij o novem Z4 bo razkritih 19. septembra, pred avtosalonom v Parizu. Najbolj zagreti kupci pa bodo prve primerke dobili spomladi naslednje leto.

Ker je BMW novi Z4 zasnoval v navezi s Toyoto, bo nova generacija Supre skoraj zagotovo na voljo izključno v Coupe izvedenki. Čeprav se bosta navzven močno razlikovala, bo veliko delov pod karoserijo popolnoma enakih.

Fotograf: X-Tomi Design

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code