BMW ni najbolj znan po svojih 'hardcore' off road vozilih, temveč je to ponavadi bolj domena znamk kot so Land Rover in Toyota. Bavarcem bolj uspevajo t.i. SUV-ji, ki pa so primarno namenjeni vožnji po asfaltiranih cestah.

To kar smo našli spletni strani Race Cars Direct pa je čisto nasprotje temu. Zakaj? Ker je bil ta BMW X3 iz leta 2009 popolnoma predelan v pravi dirkalnih za reli Dakar s strani podjetja X-Raid, ki se slednjega tudi redno udeležuje. Dotični primerek je seveda v celoti predelan (kolikor je od njega sploh ostao), da zadostuje vsem pravilom tega slovitega relija, večkrat pa je bil tudi popolnoma prenovljen, nazadnje junija letos. Poganja ga 3.0 litrski twin-turbo dizelski šestvaljnik, povezan s šest stopenjskim sekvenčnim menjalnikom, ki skupaj skrbita za dovolj moči in navora, tudi za največje sipine.

Poleg dobite tudi popolno dodatno opremo za udeležbo na reliju, ki vključuje rezervne pnevmatike, sistem za polnjenje pnevmatik, pnevmatski vgrajeni sistem za dvig avtomobila, nekaj rezervnih delov z orodjem za zamenjavo in celo steklenice za pitno vodo, ki so pri udeležbi na takem dogodku nujna oprema. Vgrajen je seveda še velik nabor komunikacijskih in telemetrijskih naprav, ki zagotavljajo, da je avtomobil vseskozi pod budnim očesom spremljevalne ekipe.

Poleg na novo prenovljenega BMW X3 CC, prodajalec ponuja še kompletno storitev za 2019 reli Dakar, skupaj s celo spremljevalno ekipo, transportom in rezervnimi deli. Če so vaši žepi dovolj globoki, je vse kar še potrebujete za dirko zgolj čelada in ogromno poguma.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code