Po nekaj razočaranjih prihaja iz Munchna končno ena vzpodbudna novica.

BMW je na frankfurtskem avtomobilskem salonu v začetku meseca predstavil koncept kupeja z imenom Concept 4, ki služi kot vpogled v produkcijsko različico nove generacije serije 4, ki bo predvidoma predstavljena proti koncu prihodnjega leta, na ceste pa naj bi zapeljala v začetku leta 2021.

Takoj ob debiju, bodo na voljo zgolj različice 430i, 430i xDrive, M440i xDrive in M440i. Ravno slednja do sedaj še ni bila povsem potrjena, od danes naprej pa vam lahko z gotovostjo trdimo, da bo imela najmočnejša ‘običajna’ izvedenka bavarskega kupeja, tudi različico s pogonom na zadnji kolesni par. Morda se nekaterim to zdi nekako samoumevno, pa ni. Živimo v času, ko model M340i pri nas lahko kupite samo s štirikolesnim pogonom, BMW-ja M5 lahko kupimo samo s štirikolesnim pogonom in tudi naslednja generacija BMW M3 bo prvič v zgodovini na voljo tudi v različici s štirikolesnim pogonom.

Za puriste morda tudi to ne bo dovolj, saj ročnega menjalnika v tej najmočnejši izvedenki zagotovo ne bo, morda pa pride kasneje s kakšno šibkejšo različico. Lepo je videti, da ima v vodstvu BMW še nekdo smisel za humor in obenem misli tudi na kupce, ki so jim bolj pomembne vozne lastnosti in manjša teža, kot pa neverjeten oprijem v vseh vremenskih razmerah in avtomobil s katerim skoraj ne moreš zleteti s ceste. Potrdili so tudi dve zanimivi barvi z imenom San Remo Green in Arctic Race Blue. Mi se že veselimo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code