Če iščemo najbolj unikatne primerke BMW M2, si tale BMW M2 GTS s posebno poslikavo predelovalske hiše Evolve Automotive prav zagotovo zasluži prav posebno mesto.

BMW svoja unikatna Art vozila izdeluje že vse od leta 1975, ko je na cesto prvič zapeljal model 3.0 CSL, ki je bil udeležen v dirki Le Mans. Predelovalska hiša Evovle Automotive pa se je enake predelave lotila tudi z modelom M2. Po fotografijah objavljenih na portalu Flickr prikazujejo unikatno podobo s prav posebno poslikavo. Zaenkrat še ni bilo razkritih nobenih konkretnejših informacij o tej predelavi neuradnega Art vozila, a predelava naj bi vseeno temeljila na uradni zgodbi. Slednje pa piše tudi na pokrovu motorja s ponosno uporabo BMW logotipa.

BMWBLOG-evolve-automotive-bmw-m2-gts-art-car (40)

BMW se še ni lotil GTS različice, a razne predelovalske hiše, kot je recimo Evolve Automotive, so že predstavile svoje visokozmogljive primerke modela M2. Pri Evolve Automotive so zato njihov predelan primerek poimenovali kar BMW M2 GTS. Predstavili so ga približno leto nazaj, namestili pa so mu komplet agresivnih odbijačev, zadnji ”spojler”, pričakovano pa so se posvetili tudi zmogljivostim. Vrstni šestvaljni motor je namreč prejel nadgradnjo in nekaj več moči. Standardnih 370 konjskih moči in 465 nevtonmetrov navora je zamenjalo 406 konjskih moči (36 KM več) in kar 610 nevtonmetrov navora (145 Nm več). Na vozilu ne manjka niti karbonsko-keramičnih zavor, ki zagotovijo, da se BMW M2 GTS ustavi v trenutku.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code