BMW M2 Competition, še bolj športna različica izjemno priljubljenega kupeja ima vsekakor dobre možnosti, da postane nova zvezda v ponudbi znamke, saj se M2 se po večini mnogih smatra kot najboljši M avtomobil vseh časov,

Na ceste bo zapeljal leta 2018, zamenjal pa bo trenutni M2 Coupe. Kot smo že poročali, naj bi se proizvodnja začela poleti naslednjega leta, bolj natančno v začetku julija. Kot pa smo vajeni iz zadnjih predstavitev BMW modelov je možno, da bo svetovna premiera dva ali tri mesece pred začetkom proizvodnje, torej spomladi 2018.

M2 Competition bo prinesel tudi nove barve zunanjosti. Prva se imenuje Silver Hockenheim, druga pa je nekoliko bolj atraktivna in se imenuje Sunset Orange. M2 Competition bo sicer še naprej na voljo tudi v znanih barvah kot so Alpine White, Black Sapphire, Mineral Grey ter Long Beach Blue Metallic. Legendarni N55 3,0-litrski TwinTurbo vrstni šestvaljni bencinski motor, ki je trenutno vgrajen v BMW M2 kot ga poznamo danes (ta naj bi se upokojil junija prihodnje leto), bo zamenjal S55 agregat, ki je že vgrajen v model M3 oziroma M4. Za razliko od slednjih, pa bo le-ta v BMW M2 Competition razvil manj moči – 410 konjskih moči. Poleg 410 ”konjev” pa bo na voljo tudi 500 nevtonmetrov navora.  Pogonski sklop bo sicer združeval tudi 7-stopenjski M-DCT dvosklopčni samodejni menjalnik ali pa šest-stopenjski ročni menjalnik.

BMW različice M2 Competition ne bo omejil, bo pa proizvodnja le-te močno odvisna od kapacitete tovarne in pa seveda povpraševanja. Dobavni roki se bodo razlikovali od trga, kar pomeni, da bodo lahko nekateri kupci svoje primerke dobili šele ob koncu drugega leta.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code