Na avkciji je bil prodan še zadnji popolnoma nov M5 omejene izdaje, o katerem smo pisali že nekaj dni nazaj. Prodan je bil v ZDA, kamor je bilo od 300 proizvedenih enot uvoženih le 30 vozil.

BMW M5 “30 Jahre M5” je bil v četrtek, 15.januarja na Barett-Jackson avkciji v Scottsdale, Arizoni prodan za vrtoglavo vsoto denarja: kar 700 tisoč dolarjev. Vozilo sta predstavila izvršni direktor BMW North America, Ludwig Willisch in solastnik BMW RLL Team, Bobby Rahal. Kdo je srečni kupec? Novopečeni lastnik je uradni prodajalec vozil, lastnik podjetja Hendrick Automotive Group in lastnik NASCAR ekipe, Rick Hendrick.

bmw-m5-30-jahre-edition (7)

Ob uradni predstavitvi nekaj mesecev nazaj je bila serija, ki je izdelana le v 300 enotah, namenjena proslavitvi tridesetletnice obstoja M5 modela. “30 Jahre Edition” je najmočnejše tovarniško proizvedeno vozilo (KM), saj iz svojega 4,4-litrskega V8 iztisne 600 konjskih moči in 700 Nm navora. Rick Hendrick pa je sedaj trideseti in tudi zadnji Američan, ki je prejel popolnoma novo, unikatno M5. Čestitke!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code