Za puriste bavarske zmanke, je to zagotovo pomembna novica z zelo grenkim priokusom.

BMW M2 Competition je eden najbolj zabavnih avtomobilov na trgu. Trenutno ga poganja izključno 3.0 litrski twin-turbo bencinski šestvaljnik, ki poskrbi za izjemno zmogljivost, vse pa kaže na to, da niti M avtomobili ne bodo mogli pobegniti vse ostrejši okoljski politiki in vse hitrejšemu ‘pohodu’ elektrifikacije. Vsi vemo, da BMW zaključuje razvoj hitrejšega, lažjega in močnejšega modela M2 CS, ki bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu in bo omejen na zgolj 2.200 primerkov, do sedaj pa nismo vedeli, da BMW razvija še eno različico.

Za Automobile Magazine so povedali, da je tudi delno elektrificiran BMW M2 nedaleč stran od končnega produkta. Verjetno ne bo šel po poti pravega plug in hibrida, temveč bo imel vgrajen 48V sistem t.i. blagega hibrida z električno gnanimi turbinami. Tak pogonski sklop bo omogočal nekaj kilometrov električnega dosega, obenem pa bo zagotavljal tudi več moči in navora, ob občutno zmanjšani porabi.

Zaenkrat še ni znano, kdaj naj bi hibridni BMW M2 ugledal luč sveta, ugibamo pa lahko, da je predstavitev leta 2022 zelo mogoča. V tem primeru, bo hibridni M2 zadnja iteracija tega modela, preden bo na trg prišla nova generacija serije 2 in posledično tudi novega BMW M2. Dobra novica je vsaj to, da se BMW ne poslavlja od tega vstopnega M modela, saj je po mnenju mnogih to najboljši M v ponudbi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code