Če želite biti ob upokojitvi veseli in živeti dolgo, ne kupite BMW vozil, pravi certificiran finančni svetovalec Wes Moss, ki si je v svojem poskusu pomagal z več kot 1,300 upokojenci v 46 državah ZDA. Ocenjeval je vse od sredstev, ki so jih imeli na voljo, do avtomobilov in njihovih dovozov. Ugotovil je, da je med luksuznimi […]

Če želite biti ob upokojitvi veseli in živeti dolgo, ne kupite BMW vozil, pravi certificiran finančni svetovalec Wes Moss, ki si je v svojem poskusu pomagal z več kot 1,300 upokojenci v 46 državah ZDA. Ocenjeval je vse od sredstev, ki so jih imeli na voljo, do avtomobilov in njihovih dovozov. Ugotovil je, da je med luksuznimi znamkami ravno BMW tisti, ki ga zberejo nesreči upokojenci. V svoji knjgi, “You Can Retire Sooner Than You Think: The 5 Money Secrets Of The Happiest Retirees,” je Moss razložil povezavo, na katero ne vpliva tako zelo avtomobil sam po sebi, kot vtis, ki ga pusti za seboj.

Sumi, da BMW lastniki kupijo “Ultimate Driving Machine”, ker iščejo nekakšno zaposlitev, ki jih odvrača od realnosti; visok statusni simbol za boljše počutje. Vendar s takšnim nakupom, vedoč ali ne, kupijo zraven tudi stres in stroške.

elderly

Po drugi strani pa so najsrečnejši tisti upokojenci, ki imajo v lasti Lexuse. Če pogledamo primerjavo stroškov preko 5-letnega obdobja pa ugotovimo, da Lexusovo oskrbovanje stane 16% manj kot BMW. Lastniki teh so avtomobile kupili prvotno zaradi njihove udobnosti in varnosti, ne zaradi prestiža.

V knjigi Moss sicer opiše tudi cenejše avtomobile in njihove lastnike, od Nissana in Subaruja (bolj srečni), do Chryslerja in Dodga (manj srečni). Sam pravi, da vožnja določene znamke ne bo  avtomatično povzročila sreče ali nesreče, ugotovitve pa vseeno niso le popoln slučaj, ali pač?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code