BMW Z4 je težko pričakovani dvosed, ki bo brez dvoma nudil izjemne užitke v vožnji. Znano je, da bo BMW predstavil dve izvedenki najmočnejše različice BMW Z4 M40i!

Kot vam je verjetno že znano bo BMW predstavil naslednjo generacijo modela Z4 s kodnim imenom G29, najmočnejša izvedenka pa bo M40i, ki bo nadomestila športno Z4 M. Zaupni viri so podali nove informacije o prihajajočih modelih. Z4 M40i bo počaščen z vrstnim šestvaljnim motorjem, ki si ga bodo sposodili iz BMW 340i. S turbinami podkrepljen motor bo uspel razviti 340 konjskih moči, znašel pa se bo v osnovni različici Z4 M40i, ki bo nosila kodo B58M1.

Nekoliko močnejša izpeljanka pa bo B5801, pri kateri pričakujemo dodatnih 50 konjskih moči ter končno moč 390 konjskih moči. Povečanje moči se bo seveda izvedlo tudi na področju navora, ki ga bo po novem tudi nekoliko več. Zakaj bi BMW sploh predstavil dve različici modela Z4 M40i?

BMWBLOG-z4-concept-unveiled (9)

Prvi razlog so izpusti in emisijske regulacije. Zna se zgoditi, da bo prav šibkejša izvedenka vrstnega šestvaljnega motorja naprodaj le v Evropi, kjer so pravila veliko bolj stroga kot “čez lužo”. V Združenih državah Amerike ter povsod drugod, kjer pravila niso tako zelo napeta bo BMW na trg ponudil močnejšo različico s kar 390 konjskimi močmi.

Druga razlaga za dve izvedenki modela Z4 M40i pa je nekoliko drugačna in nam veliko ljubša! Morda BMW le načrtuje običajno različico Z4 M40i ter športno naravnano Z4 M40i Competition Package, ki bi poleg imena ter povečane moči s seboj prinesla še nekatere druge izboljšave, kot so: glasnejši športni izpušni sistem, športno prilagojeno in izboljšano vzmetenje, ekskluzivna platišča, lažje sedeže in druge zanimive dodatke.

Seveda pa pri Z4 ne bo šlo le za najmočnejši izvedenko M40i. Na voljo bodo tudi šibkejši motorji; štirivaljni 2,0-litrski turbo s20i s 190 konjskimi močmi, ter prav takšna enota z okrog 250 konjskimi močmi v izvedenki s30i.

BMW bo Z4 predstavil prihodnje leto, obstaja pa visoka verjetnost, da bo BMW Z4 M40i na voljo že od vsega začetka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code