Južno Korejsko ministrstvo za okolje namerava trem proizvajalcem avtomobilov, BMW, Mercedes Benz in Porsche, izdati skupno kazen v znesku okoli 55 milijonov €, zaradi kršitve emisijskih zahtev.

Glavna carinska uprava v Seulu, ki je del carinske agencije Južne Koreje, je od tožilcev zahtevala tudi, naj ta tri podjetja preiščejo tudi zaradi kršitve carinske zakonodaje, kot je nezakonit uvoz. BMW na bi bil zaradi domnevne ponaverbe dokumentov na emisijskih testiranjih ter neupoštevanju potrebnih sprememb komponent pred prodajo avtomobilov, oglobljen za kar 48 milijonov €, poroča okoljsko ministrstvo.

Mercedes in Porsche, naj bi iz podobnih razlogov, ker niso zamenjali komponent za prirejanje rezultatov na testiranjih, prejela globo, ki pa bo mnogo manjša od tiste, ki jo je prejel BMW. Mercedes Benz bo moral državi tako plačati okoli 6 milijonov €, Porsche pa le 1.3 milijona €. Do sredine novembra, bodo preklicali vse certifikate o porabi goriva ter izpustih in tako ustavili prodajo kar 28 modelov znamke BMW, posledice ukrepa pa ne bodo veljale za že prodana vozila.

BMWBLOG-emisijski-skandal (5)

BMW naj bi zgledno sodeloval z južnokorejsko vlado in tako izpeljal vse potrebne ukrepe. Notranji procesi bodo tako okrepljeni z namenom, da bi v prihodnje preprečili takšne incidente, je dejal proizvajalec avtomobilov. Predstavnik znamke Porsche v Južni Koreji je dejal, da naj sankcije ne bi imele vpliva na njihovo poslovanje, saj se kazen nanaša na spremembo notranjih komponent med letoma 2010 in 2015, zato so vsi novi avtomobili, ki se trenutno prodajajo, povsem skladni z zakonodajo in imajo zato primeren certifikat.

BMWBLOG-emisijski-skandal (3)

Vir: autonews.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code