Za novo tovarno na Madžarskem bo BMW odštel 1 milijardo evrov.

Po posegih v ZDA, na Kitajskem ter v Mehiki se BMW sedaj osredotoča na svoj najpomembnejši trg: Evropo. Prav v Evropi je bilo namreč v preteklem letu prodanih 1,1 milijona BMW vozil, kar predstavlja 45 odstotni delež celotne prodaje. V primerjavi z lanskim letom pa je prodaja letos v obdobju od januarja do junija večja za 1,2 odstotka, v tem času pa je bilo prodanih 560.000 avtomobilov.

Zaradi velikega povpraševanja bo tako BMW Group postavil novo tovarno v bližini mesta Debrecen na Madžarskem, v poslopje pa bo vložena 1 milijarda evrov. Ko bo tovarna v polnem teku bo zaposlovala 1000 delavcev in na leto izdelala okrog 150.000 vozil.

BMW zaenkrat še ni razkril katere modele bodo izdelovali v novo postavljeni tovarni, vemo pa, da bodo tam nastajali tako tradicionalno kot tudi električno gnani avtomobili. BMW pojasnjuje, da je bil Debrecen izbran za novo tovarno zaradi dobre infrastrukture ter ker je blizu dobavitelju delov. Lansko leto je namreč BMW iz Madžarske dobil za kar 1,4 milijarde evrov delov, z novo potezo pa so naredili pameten logistični korak v pravo smer. Z novo tovarno BMW obljublja dodatna delovna mesta tako znotraj tovarne kot pri dobaviteljih.

Audi, Mercedes in Suzuki že imajo tovarne na Madžarskem, sedaj pa sledi še BMW, ki bo lociran 200 km vzhodno od glavnega mesta Budimpešte in bo slavnostno otvoril novo poslopje v drugi polovici prihodnjega leta. Ko bo tovarna začela obratovati bodo vzpostavljeni novi standardi v fleksibilnosti, digitalizaciji in produkciji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code