Ali smo spet pri problemih z dizli? Je tudi BMW odkril kakšno napako, zaradi katere je ustavil proizvodnjo priljubljenega BMW X modela?

Proizvodni obrat Spartanburg v ZDA je zaustavil svoj trak za izdelavo BMW X5 xDrive35d za ameriški trg. Bavarski SUV je v omenjenem obratu sicer proizveden za ves svetovni trg, vendar je 35d edina dizelska različica, ki je prodajana le v ZDA salonih. Posledično bodo zaradi zamude vse stranke, ki so naročile modelno različico, na svoje jeklene konjičke še nekaj časa počakale.

bmw-n57-x5

BMW še ne objasnil razloga za zaostanek, prav tako ni jasno, ali je problem morda povezan z dizelskim škandalom Volkswagna. Je to le začasen ukrep ameriške agencije za zaščito okolja? X5 xDrive35d sicer uporablja N57 dizelsko enoto: 3.0-litrski šestvaljnik, ki proizvede 258 konjskih moči in 560 Nm navora, vse pa je povezano z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Tri-litrski motor je do sedaj dosegel že kar nekaj mednarodnih nagrad za najboljši motor leta. Kje so se torej pojavile težave?

Vir: BMWBlog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code