BMW na ženevskem avtosalonu letos predstavlja tudi M8 Gran Coupe, ki naj bi v ponudbi znamke predstavljal vrhunec in s tem veliko mero elegance in športnosti.

BMW s predstavitvijo izjemno agresivnega koncepta z imenom M8 Gran Coupe na letošnjem ženevskem avto salonu črki M dodaja povsem nov pomen. V tem primeru črka M označuje popolnoma nov pomen – ”more”, po slovensko ”več”, le-ta pa naj bi pomenila presežke v vseh kategorijah, a najbolj so se posvetili prestižu. BMW serije 8 bo prevzel vlogo najbolj izpopolnjega vozila v ponudbi znamke, združeval pa naj bi tako športnost kot eleganco”, pravi Adrian van Hooydonk. Pričakujemo, da bo BMW z serijo 8 predstavil nov oblikovalski jezik tako  kot je to uspelo konkurenčni znamki Mercedes-Benz z modelom CLS in A.

BMWBLOG-bmw-concept-m8-gc-geneva (5)

Nizko se spuščajoča strešna linija in dinamična bočna linija zagotavljata dinamiko zunanjosti, dolga medosna razdalja, dolg pokrov motorja in kratek zadek pa predstavljajo kupejevske smernice. Opazimo tudi karbonsko streho, aerodinamično oblikovana astranska ogledala, zlate elemente na oknih, M oznake, zavorne čeljusti v zlati barvi, posebna aluminijasta platišča in M zaključka izpušnega sistema. Posebna je tudi barva karoserije Salève Vert, ki naj bi spreminjala odtenek iz zelene na sivo-modro, odvisno od svetlobe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code