Eden izmed najbolj izstopajočih modelov na ženevskem avtosalonu je bil zagotovo BMW M850i Night Sky Edition.

Prav poseben pečat je na razstavnem prostoru bavarske znamke zagotovil tudi BMW M850i Night Sky Edition. Gre za izjemno osebno in unikatno izdajo modela M850i, razkritje pa je bilo v času meteorskega dežja, ki je potekal med 3. in 4. Januarjem in ga je povzročil asteroid 2003 EH, ki je sicer letel mimo zemlje. V avtomobilski industriji, kjer je izstopanje nujno je BMW tako našel pravi način, da ustvari enkratni M850i xDrive Coupe z uporabo materialov, ki so dobesedno izven tega sveta! BMW M850i je predvsem v notranjosti poln edinstvenih detajlov, ki so podobni zunajzemeljskim elementom.

Zaradi tako vrhunske notranjosti model M850i tako pooseblja premium občutek najboljših bavarskih vozil in dokazuje, kako izstopajoč je lahko avtomobil znamke BMW. Ena od bolj presenetljivih lastnosti je sredinski del armaturne plošče, saj le-ta prikazuje prave meteoritne kamnine, ki so tudi sestavni del gumba za zagon motorja, prestavne ročice in tapet notranjih vrat. Na stropu opazimo luči, ki simulirajo ozvezdje, tepihi pa so v temno modri barvi in zagotovijo lep kontrast. Žal si avtomobila v notranjosti nismo mogli ogledati.

Znotraj in zunaj opazimo tudi poseben vzorec imenovan Widmanstätten oziroma strukture kristalov nikljevega železa. Le-te najdemo v železnih meteoritih in pri bavarski znamki so jih poustvarili s precizno tehnologijo 3D tiskanja. To najbolj opazimo pri pokrovih stranskih ogledal in elementih na sprednjem odbijaču. BMW Individual M850i Night Sky Edition je več kot le samo izrazit videz. Pravzaprav ima nameščene BMW Motorsport zavorne čeljusti, ki so zaradi procesa 3D tiskanja do 30% lažji od običajnih komponent. V zvezi z dodatnimi prestižnimi dodatki je na voljo dobro poznano kvalitetno Merino usnje z individualnim tri-barvnim dizajnom v naslednjih barvah: Opal White, Midnight Blue in Silver.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code