Glede na vse premiere na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi se lahko kaj kmalu zgodi, da pozabite na poseben primerek omejene serije BMW M3 CS v Frozen Dark Blue barvi, ki ga je BMW ravno tako pripeljal na ogled.

Čeprav BMW M3 CS v Ženevi ne uživa status svetovne premiere to ne pomeni, da ni poseben. Posebna izdaja športne različice majhne limuzine, ni le najbolj športna izvedenka modela BMW F80 M3, temveč je tudi najmočnejši in najhitrejši BMW M3 v zgodovini.

Matirana individualna barva Frozen Dark Blue II je ena izmed le petih možnih barv ob nakupu modela BMW M3 CS. Poleg Frozen Dark Blue si tako lahko svojega M3 CS omislite le še v barvah Alpine White, San Marino Blue, Lime Rock Gray in Sapphire Black, kar lahko nekaterim še olajša izbiro.

Pod karbonskim motornim pokrovom, ki ga z nekaj dodatnimi zračniki mimo grede lahko najdete tudi na modelu BMW M4 GTS, se skriva 3.0 litrski biturbo vrstni šestvaljnik, ki proizvaja kar 460 konjskih moči in 600 Nm navora. Iz enakega materiala kot pokrov motorja so še streha, prednji podaljšek odbijača in zadnji spojler.

BMWBLOG-Frozen-Dark-Blue-M3-CS (11)

Dodatni aerodinamični elementi, zmanjšujejo negativno pritisno silo k tlom tako na prvo, kot tudi na drugo os, kar znatno pripomore k športnemu potencialu BMW M3 CS. Svojo vlogo igrata tudi vzmetenje, ki je seveda povzeto po modelu M4 CS in Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatike, ki omogočajo znatno večjo raven oprijema in tako mnogo hitrejšo vožnjo po vijugastih cestah, od osnovnega modela. Skupno bo izdelanih le 1.200 primerkov tega avtomobila, ravno avtomobili v barvi Frozen Dark Blue II pa bi bili lahko eni izmed najredkejših.

Če vas mika nakup katere koli različice BMW F80 M3 pohitite, saj se konec proizvodnje pribljižuje z medvedjimi koraki!

BMWBLOG-Frozen-Dark-Blue-M3-CS (4)

Fotograf: Guido ten Brink - bimmerpost.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code