Med vsemi svetovnimi premierami, ki smo jih doživeli v Ženevi so se v BMW kotu znašli tudi nekateri modeli, ki so nam na voljo že dalj časa. Serija 2 Coupe s štirikolesnim pogonom je na vojlo od lanskega poletja, svoje mesto pa si zasluženo pribori tudi med samimi novinci.

Bavarski proizvajalec nam je na ženevskem avtomobilskem salonu omogočil ogled mnogih modelov, ki so kar kipeli od napolnjenosti z opremo. Tako se je tam znašel tudi trenutno najboljši približek prihajajočemu BMW M2M235i xDrive coupe. Uporablja celo paleto M Performance delov, od sprednjega podaljška odbijača, stranskih črnih črt, stranskih pragov, v notranjosti pa seveda ne manjka vložkov iz karbonskih vlaken in M Performance volan.

m235i-03-1

Štirikolesni pogon uporablja isti 3,0-litrski Twin Turbo vrstni 6-valjnik s 326 konjskimi močmi in 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. S takšnim pogonskim sistemom pa je sedaj za 0,2 sekunde hitrejši in pospeši iz 0-100km/h v 4,6 sekundah. Posodobitev od poletja 2014 pri seriji 2 prvič omogoča pogon na vsa kolesa in je opcijsko nameščen tudi na Cabrio različico.

Fotograf: Dejan

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code