V časih, ko se kapacitete motorjev zmanjšujejo, emisije zaostrujejo in proizvajalci iščejo alternativne rešitve, je lepo zaslediti še kakšen mogočen motor. BMW je uspel potešiti želje ljubiteljev z dvanajstvaljnikom v novem BMW M760Li, mi pa smo si ga pobližje pogledali še v Ženevi.

V12 in nova sedmica… hja zmogljivi motorji sicer še zmeraj ostajajo, vendar le v smetani nemškega inženiringa. Po nekakšni zmedi in drugačnih številka pa M760Li po novem proizvede 610 konjskih moči 5,500 vrt/min in maksimalni navor 800 Nn pri 1,500 vrt/min, kar mu omogoča, da do stotice potrebuje 3,7 sekunde.

Geneva_Motor_Show_2016 - BMW M760i (9)

Športna zunanjost je razvidna predvsem po Aerodinamičnemu M paketu z velikimi odprtinami za zrak na sprednjem odbijaču in ekskluzivnih 20-palčna lahka aluminijasta M platiščič Double-spoke 760M z mat zaključkom Cerium Grey. Opazna sprememba so tudi pokrovi ogledal v isti barvi, značke V12 na C-stebričkih, logotipi M na straneh avtomobila in napis xDrive ter značka modela na zadku. Novi športni izpušni sistem M s krmiljenjem loput ustvarja čustveno bogat zvok V12 in doda piko na i značilnemu videzu M Performance s svojimi pocinkanimi zaključki dvojnih izpušnih cevi v Cerium Grey v ekskluzivni obliki na obeh straneh zadka.

Geneva_Motor_Show_2016 - BMW M760i (15)

BMW M Performance karakter je prisoten tudi v notranjosti avtomobila. Usnjeni volan z logotipom M ima večfunkcijske gumbe v izvedbi Pearl Gloss Chrome, pragove vrat osveljuje logotip V12, na instrumentni plošči pa se merilnik hitrosti razpenja do 330 km/h. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code