Že nekaj časa je znano, da bo Rolls-Royce kmalu prenehal s proizvodnjo Phantom Coupeja in Dropheada. Goodwoodsko podjetje pa se je odločilo za njun zadnji izdihljaj v obliki omejene izdaje.

Omejena serija vozil z imenom Zenith Collection je osnovana na dvovratnem Phantomu, ki je prejel kup unikatnih nadgradenj, vključno s posebno centralno konzolo. Tam se v posebnem predalu namreč nahaja del Phantomovega proizvodnega traku iz Goodwooda s serijsko številko in koordinatami lokacije proizvodnega obrata, od koder delček izhaja.

rolls-zenith (1)

Kot že ime obljublja, bo Phantom Zenith Collection predstavljal vrhunec,” pojasnjuje direktor oblikovanja, Giles Taylor. “Najboljši svoje vrste; dosega najvišji standard in predstavlja vse najboljše funkcije v Phantom Coupé in Phantom Drophead Coupé, z nekaj dodatnimi presenečenji.”

rolls-zenith (9)

Seveda del iz tovarniškega obrata ni edina posebnost Zenitha. Na voljo bo v posebnih končnih premazih, z lasersko vgraviranimi elementi na naslonih za roke, s posebno košaro za piknik, ki je nameščena v prtljažnem prostoru in tudi brez hladilnika za hlajenje šampanjca ne gre. Rolls bo izdelal le petdeset primerkov, vsi pa so že prejeli svoje bodoče lastnike.

Podobno situacijo lahko pričakujete tudi pri Phantom limuzini, katere naročila pred koncem proizvodnje zaenkrat še sprejemajo. Kmalu pa bomo prejeli novo proizvodno linijo in nov model, ki bo nadomestil legendarnega Phantoma – lažjega in bolj naprednega, vendar nič manj prestižnega. V obdobju razvoja novega modela pa se bodo morali potencialni kupci zadovoljiti z Ghostom, Whaithom in nedavno predstavljenim Dawnom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code