Mnogi ne vedo, da tovrstno tekmovanje sploh obstaja, bavarsko čast pa je tokrat ubranil BMW serije 8.

Skupna zmaga je tokrat romala v roke Mazde 3, ki je poleg nagrade ženskega svetovnega avtomobila leta, ob deseti obletnici izbora, prejela tudi nagrado za družinski avtomobil leta. Izbor za ženski svetovni avtomobil leta, se je tako na pobudo Sandy Myhre iz Nove Zelandije prvič zgodil leta 2009, ko se je le ta odločila, da avtomobilska industrija potrebuje tudi žensko mnenje in njihov pogled na različne kvalitete avtomobilov.

Nagrade za t.i. WWCOTY (Women World Car of the year) tako podeljuje 41 ženskih avtomobilističnih novinark s kar 30 različnih držav, med prvimi zmagovalci izbora pa so se znašli avtomobili kot so Jaguar XF, Citroen DS3, BMW serije 5 in Mercedes Benz razreda S. Letos je, kot že rečeno, prestol prvič zasedla Mazda s svojim modelom 3, k temu pa je botrovalo veliko različnih dejavnikov, kot so naprimer najnovejša SKYACTIV arhitektura in povsem na novo razviti SKYACTIV motorji.

Tudi BMW je s serijo 8 dobil kos pogače, saj so se novinarke odločile, da si bavarski coupe zasluži nagrado za najboljši luksuzni avtomobil leta, kar ni slabo. Menimo, da si serija 8 zaradi svojih zmogljivosti, prestiža in elegantnega videza to zares zasluži, čeprav verjamemo, da je bila konkurenca zelo huda. V drugih kategorijah so zmagali še Kia Ceed kot najboljši mestni avtomobil, Kia Soul EV kot najboljši ‘zeleni’ avtomobil, Range Rover Evoque kot najboljši SUV in nenazadnje precej predvidljivo Porsche 911, ki je prejel naziv najboljšega športnika leta.

Se strinjate s podeljenimi nagradami?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code