Prevzamem enega tistih vozil, ki so mi zelo pri srcu. BMW serija 4 je s Coupejem, Kabrioletom in Gran Coupejem zadela bistvo znamke in težko bi se odločila, kateri izmed teh treh zaseda prvo mesto v lepoti.Hja, štirica na naših cestah ni ravno nekaj pogostega, na prste ene roke pa bi lahko prešteli Kabriolete.

Za šestvaljnik izjemen “grgajoč” zvok, ki ti ne da spati, športna linija resnega športnika, ki svojih adutov ne skriva – to je BMW F33 435i Cabrio, ki je v Sloveniji sicer v zelo redki zasedbi, in škoda je tako. Zakaj? Čeprav je s streho na svojem mestu nekoliko manj privlačen od svojih coupe bratov, pa se mi zdi, da ju v trenutku, ko postane “zgoraj brez”, prekaša oba brez primere.

BMWBLOG_BMW_435i_Cabrio_xDrive - BMW TEST 2 (24)

Ja, res je, da ima precej malo prostora za prtljago, da sta lahko v vozilu le dva potnika – če uporabljamo protivetrno zaščito, da tudi cena ni najbolj prijazna denarnici… vendar nekaj je na tem vozilu, kar zamegli razumno presojo. Kmalu se znajdete v boju s samim seboj, poskušate se prepričati, da v resnici ima povsem dovolj prostora, da vseeno ni tako ekstremno drag – oh ta ljubezen. Da ne omenjam izjemnega zvoka šestvaljnika s 306 KM in 400 Nm navora. Ste ljubitelj zmogljivih bencinarjev in vožnje skozi tunele? Tudi tukaj Cabrio prekosi vse, saj namesto spuščenega okna, zložite celo streho in še toliko bolj zaužijete zvoke odmeva bavarskih konjev pod pokrovom motorja.

BMWBLOG_BMW_435i_Cabrio_xDrive - BMW TEST 2 (15)

Verjetno ne bo vsak takšen “norec”, da bo pri -6 stopinjah celzija spuščal streho in se vozil tako naokoli več ur… vendar konec koncev ni tudi vsak takšen “norec”, da bi kupil najmočnejšo bencinsko različico serije 4 – takšna vozila očitno res so za tisto “odštekano” izbrano peščico ljudi. In dejansko se lahko brez večjih težav tako vozite naokoli tudi sredi zime – preverjeno! Potrebujete samo 3 stvari: postavljeno protivetrno zaščito, gretje sedežev in gretje vratu. No in mogoče raje ne slecite zimske jakne.

BMWBLOG_BMW_435i_Cabrio_xDrive - BMW TEST 2 (26)

Tokrat mi je čez vikend družbo delal tale lepotec podjetja BMW A-Cosmos, ki na sebi nosi elegantno, prefinjeno Mineral Grey barvo karoserije v kombinaciji z Dakota Black usnjenim oblazinjenjem v notranjosti, za katerega bi bilo z dobrimi triindvajsetimi tisočaki dodatne opreme odšteti skupaj 91.873,00 €. O BMW 435i Cabrio smo sicer novembra 2015 že napisali obširnejši test, v katerem je v glavni vlogi igral Glacier Silver Bavarec.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code