Nadgradnja, nadgradnja in še enkrat, nadgradnja! To je odgovor na vprašanje, kaj se nam v prihodnjem desetletju obeta na avtomobilskem trgu. Največji proizvajalec turbo vozil na svetu namreč trdi, da bo do leta 2019 na tržišču več, kot 49 milijonov vozil letno opremljenih s turbinami, s čim naj bi vsako leto ustvarili več kot 10 bilijonov Evrov dobička. Sliši […]

Nadgradnja, nadgradnja in še enkrat, nadgradnja! To je odgovor na vprašanje, kaj se nam v prihodnjem desetletju obeta na avtomobilskem trgu. Največji proizvajalec turbo vozil na svetu namreč trdi, da bo do leta 2019 na tržišču več, kot 49 milijonov vozil letno opremljenih s turbinami, s čim naj bi vsako leto ustvarili več kot 10 bilijonov Evrov dobička.

Sliši se odlično, vendar si ob tem zastavljamo vprašanje, kaj je spodbudilo to odločitev. Zagotovo to niso bili avtomobilski navdušenci, temveč globalne regulacije emisij, ki silijo proizvajalce k manjšim in bolj čistim motorjem, tukaj pa na vrsto pride ključna vloga turbine, da zagotovi več konjskih moči in navora v manjših motorjih.

Predvideva se, da se bo prodaja družinskih turbo avtomobilov dvakrat povečala v naslednjih petih letih. Ford je že naredil, kar je bilo nekoč nepredstavljivo in Mustangov motor zamenjal s štirivaljnim motorjem na turbinsko polnjenje, odzivi pa so bili do zdaj presenetljivo pozitivni. Tudi pri Ferrariju se že pripravljajo na nadgradnjo svojih vozil.

Torej dame in gospodje, ojačitve so prihodnost..

turbogrowth-1

Svetovni Turbo Projekti:

Vodilna na področju turbo nadgradnje je Kitajska:
Najhitrejše rastoče svetovno avtomobilsko tržišče naj bi do leta 2019 povečalo turbo polnjenje iz 23 na 41 odstotkov in tako skoraj podvojilo število avtomobilov s turbino. Pričakujejo, da bo letno prodanih več kot 13 milijonov vozil s turbinami.

V ZDA naj bi se številka proizvedenih trubo avtomobilov kar potrojila! Severna Amerika, ki ima drugo najhitrejše rastoče avtomobilsko tržišče na svetu, načrtuje, da bo v naslednjih petih letih proizvedla 14 odstotkov več turbo vozil letno in s tem število takšnih vozil do leta 2019 povečala na 8 milijonov, kar je 38% vseh vozil na njihovem tržišču.

Evropa izstopa, ker bo dodajala bencinske turbine že tako svetovno največjemu trgu turbodizelskih vozil. Do leta 2019, lahko pričakujemo porast, s čimer se bo proizvodnja povzpela na 69% vseh vozil na tržišču oziroma 16 milijonov prodanih turbinskih avtomobilov letno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code