Leto 2022 bi bilo lahko za BMW in Audi v ZDA prelomno. Obe bavarski znamki bi lahko prihodnje leto opazili porast prodaje športnih modelov, saj njun glavni tekmec Mercedes-Benz leta 2022 namerava opustiti vse svoje modele z V8 motorjem.

Na spletnem omrežju Reddit je začel krožiti nedavni zapis o spremembah pri modelih Mercedes-Benz z »osmakom« pod pokrovom motorja. Le-ti naj bi bili v ZDA opuščeni od leta 2022.

Prednostno osredotočanje na skladnost z različnimi svetovnimi, zunanjimi in notranjimi zahtevami ter številnimi drugimi dejavniki, vključno z izzivi v dobavni verigi, vendar ne omejeno nanje, vplivajo na ponudbo portfelja izdelkov na različnih trgih,” je za The Drive povedal predstavnik Mercedes-Benza.

Zdi se, da trditev Mercedesa nakazuje, da obstaja nekakšno vprašanje svetovne dobavne verige za modele V8, čeprav bi lahko obstajala tudi nekatera regulativna vprašanja. Razlog za to pa ni pomemben. Dejstvo je, da bo Mercedes-Benzu leta 2022 na ameriškem trgu manjkalo modelov z motorjem V8, medtem ko bodo njegovi glavni tekmeci, BMW in Audi, še vedno prodajali svoje. Kupci bi lahko skočili na BMW ali Audi, preprosto zato, da bi dobili zelo zaželen ter poskočen V8 motor.

Če bi se te govorice izkazale za resnične, bi verjetno videli precejšen prirast vrednosti vseh najzmogljivejših Mercedes vozil. Modeli, ki bodo mogoče v najnovejši izdaji zapustili deželo priložnosti so: C63, GLC63, E63, GT, GLE580, GLS580, GLE63, GLS63, GLS600 Maybach, G550, G63. En komentator pa je na Redditu trdil, da je trgovec preklical naročilo za limuzino Mercedes-AMG E63S. Uporabnik je trdil, da jim je njihov trgovec razložil preklic, podobno kot je to problematiko predstavil predstavnik odnosov za javnost.

Medtem ko tipičnemu kupcu Mercedes-Benza morda ni mar, ali morajo namesto V8 motorja dobiti šestvaljnega in skoraj zagotovo ne bodo skočili h konkurenci, obstaja možnost, da bodo nekateri kupci ter oboževalci zmogljivih konjičkov vseeno skočili drugam. Vendar pa bodo zmogljivi kupci, ki iščejo velike »konjske« moči in visoke hitrosti, razočarani nad pomanjkanjem AMG-jev v prodaji in bi se lahko odpravili bodisi k BMW-ju ali audiju.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code