Komaj smo medse sprejeli prvo produkcijsko vozilo BMW M3 Touring, pa smo servirani že z novim valom govoric. In to kakšnih!

BMW doslej še nikoli v prodaji ni imel dveh modelov M Touring hkrati, vendar se to utegne spremeniti do konca leta 2024. V tem tednu, ko je M3 Touring doživel velik prvenec na festivalu hitrosti v Goodwoodu, pa BMWBLOG.com poroča o novih govoricah, ki so prišle na plan.

Sluti se, da se bo BMW M5 Touring vrnil v tretji generaciji po kratkotrajnem prvencu serije 5 E34 in legendarnem karavanu E61, ki je pod pokrovom skrival vsem dobro znani in opevani desetvaljnik.

Zgoraj navedeni časnik navaja vir govoric kot osebo z nadimkom yngludyn, ki je v krogu poznavalcev spletnih forumov avtomobilizma dobro poznana kot vir odkrivanja sočnih ter zgodnih podrobnosti o neobjavljenih modelih – pravi, da se BMW M5 Touring vrača novembra 2024. Takrat naj bi se začela serijska proizvodnja, približno štiri mesece po tem, ko bo limuzinska G90 M5 prišla na tekoči trak. Ko že omenjamo kodna imena, je različica z dolgo streho očitno interno znana kot G99.

O verjetni oživitvi BMW M5 Touring se potihem govori in ugiba že nekaj let in najnovejši podatki navidezno potrjujejo, da želi BMW slediti modeloma AMG E63 Estate in Audija RS6 Avant.

Očitno je, da je trg za športne ter ekstremno hitre avtomobile z dovolj prtljažnega prostora vroč.

Vir, ki razkriva sočne skrivnosti bavarske znamke verjetno temelji na dejanskih podatkih, zato je pogosto točen, vse do momenta ko oziroma če BMW načrte spremeni v zadnjem trenutku. Gre le za klasično piarovsko potezo ali je vir znotraj znamke skriven? Prav tako je le vprašanje časa, kdaj bodo vohunski fotografi ujeli domnevne kamuflirane prototipe v akciji.

Poročilo nadalje navaja, da bosta BMW M5 limuzina in M5 Touring uporabljala isti S68 motor kot BMW XM. To pomeni, da bo novi 4,4-litrski motor V8 z dvojnim turbo polnilnikom sodeloval z električnim motorjem, ki bo dosegel več kot 600 “konjskih moči”, kar je povsem pričakovano, glede na to, da že trenutna generacija BMW M5 proizvede preko 600 “konjev”. Standardni XM, ki bo debitiral pred koncem leta 2022, bo imel 650 KM in 800 Nm navora, vendar je za prihodnje leto načrtovana še bolj vroča različica z domnevnimi 750 “konji” in kar 1000 Nm navora.

Vir: Bimmer Post

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code