VIDEO: Joe Achilles je prevozil 1700 kilometrov dolgo pot z enim rezervoarjem goriva!

0
Mogoče se nekomu koncept zdi bizaren, ampak je to pri trenutnih stanjih na trgu pogonskih goriv, najbolj logična oblika vožnje.

Kritiki električnih vozil pogosto navajajo učinkovitost in zmogljivost teh avtomobilov na dolge razdalje kot razloge, da se izogibajo le-tem, zlasti v Evropi. In obstaja veliko dokazov, ki podpirajo takšne trditve, saj lahko avtomobili z dizelskim motorjem zlahka podvojijo in pogosto celo potrojijo doseg električnega vozila. Vsaj nekega povprečnega, cenovno primerljivega avtomobila, ki je na voljo na svetovnih trgih danes.

BMW i3

Dejstvo je, da pa so stroški goriva višji od stroškov električne energije, vendar so dizelska vozila pogosto cenejša od električnih vozil. Spletni ustvarjalec video vsebin – Joe Achilles – je pristaš dizelskih vozil zaradi učinkovitosti in se rad muči z opravljanjem dolgotrajnih ter pristnih testov dosega in njegov najnovejši videoposnetek ni nič drugega, kot predstavitev ter načrtovanje poti z dizelsko serijo 7 iz Londona v Madrid.

Pot, ki poteka v treh državah Evrope je dolga približno 1700 kilometrov, kar je še trenutno (ter verjetno v bližnji prihodnosti) razdalja o katerih lahko električna vozila le sanjajo. Vendar pa je Achilles med svojim predzadnjim preizkusom možnega dizelskega motorja prepotoval več kot 1450 kilometrov!

V tem novem videu je Achilles začel v središču angleške prestolnice in se odpeljal v Madrid. Svojo serijo 7 je opremil z Michelinovimi pnevmatikami e Primacy, najučinkovitejšimi pnevmatikami, ki jih izdeluje znamka, vendar je to izničila vsa masa, ki je bila dodana avtomobilu, saj je imel sovoznika, rezervno pnevmatiko polne velikosti in opremo za produkcijo vsebine. Zaradi razdalje, ki so jo morali premagati, in količine goriva v rezervoarju so morali med celotnim potovanjem v povprečju porabiti 4,4 litra na 100 kilometrov, kar se sliši za limuzino takšne velikosti (iskreno za katerikoli avtomobil brez hibridnega pogona) nadvse nepredstavljivo.

Po več kot 20 urah vožnje, več postankih na počivališčih in menjavah voznikov, sta končno prispela v Madrid z res samo enim rezervoarjem goriva. Pravzaprav je zelo zanimivo videti, kako jima je to uspelo, kako sta upravljala z gorivom in koliko goriva sta imela v rezervoarju na koncu potovanja. Prav tako kaže, kako dolgonogi so lahko dizelski motorji, še posebej, če upoštevate dejstvo, da je BMW 730d izjemno težka, razkošna limuzina, v kateri zadnja klop, spominja na ambient prvega razreda v Boeingu. Serija 7 res ni nekakšen zelo ekonomičen malček. Zato je dejstvo, da lahko s takšnim avtomobilom dokaj enostavno prevozite več kot 1700 kilometrov dosega, resnično impresivno!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code