Alpina B4 je bila opažena okoli Nurburgringa.

Novi BMW M4 je na voljo kot kupe ali kabriolet, vendar ni deležen izvedenke Gran Coupe. V štirivratni različici je najmočnejša ponujena različica M440i, ki proizvede 374 »konjev«. Ker je M3 na voljo samo s štirimi vrati, M4 Gran Coupe po njihovem mnenju verjetno ni potreben. Alpina se s tem očitno ne strinja in njihova B4 Gran Coupe bo naslednja najboljša stvar za M4 Gran Coupe.

Alpinin prihajajoč model je bil opažen na cesti že poleti, nekaj ​​mesecev pozneje pa so opazili, da je B4 Gran Coupe na Nurburgringu razgibaval svoje mišice. Tokrat je bil prototip posodobljen z nekaterimi značilnimi Alpininimi podpisi, ki model ločijo od običajne serije 4.

Na sprednji strani ima prototip zdaj izrazit podaljšek prednjega odbijača. Od zadnjega opazovanja je bil prototip nadgrajen tudi s subtilnim spojlerjem na pokrovu prtljažnika. Zaradi teh izboljšav je B4 Gran Coupe videti bolj agresiven kot običajna serija 4. Druge nadgradnje vključujejo močnejše zavore, štiri značilne izpušne konice in predelano vzmetenje. Notranjost ni znana, pričakujemo pa, da bo kabina opremljena z osvetljenimi pragovi in ​​obsežnejšimi možnostmi prilagajanja.

Pod pokrovom bo B4 Gran Coupe poganjal vrstni šestvaljnik z dvema turbopolnilnikoma, katerega najdemo že v modelu Alpina B3, ki proizvede 462 »konjskih moči« in 700 Nm navora.

To ni edini od modelov, ki ga pripravlja Alpina. V začetku tega meseca smo Alpino ujeli pri testiranju prenovljene različice XB7, ki temelji na BMW X7. Alpina se pripravlja tudi na osvežitev serije 3 – Alpina B3. Brez kontroverznih ledvičnih rešetk bo B3 dejansko veliko lepši M3!

Vir: Martin Bigg, CarBuzz.com

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code